DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A nagyok már most rengeteg pénzt öltek a 2021-es autókba

A Red Bull-os Max Verstappen szerint mit sem fog számítani a költségsapka 2021-es bevezetése jövőre, miután a legtöbb csapat már most felfoghatatlan pénzeket fordít az új autók fejlesztésére.

Mielőtt 2021-ben bevezetik a modern Formula-1 talán legnagyobb volumenű szabálymódosításait, a 2020-as szezonban jó eséllyel egy legendás küzdelmet láthatunk majd Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és a fiatalok között.

Ugyan 2021-től az erőforráselemek jószerivel változatlanok maradnak, egy újabb faktor lesz a 175 millió dollárban maximalizált költségvetési limit, – ami sokak szerint annál a pontnál lett elrontva, hogy a pilóták fizetése nem tartozik bele – Max Verstappen szerint ez mit sem fog számítani a következő pár évben, miután az F1 egy előrelátó játék.



„Nem gondolnám, hogy lesz hatása, mivel a csapatok nagyrésze már most komoly pénzeket öl a 2021-es autók fejlesztésébe” – írta a holland a saját weboldalán, a Verstappen-nl-en. „A nagyobb csapatoknak több pénz áll a rendelkezésére, melyet még idén a következő autóra fordíthatnak, így ők lépéselőnyben lesznek.”

„Valószínűleg évekbe fog telni, mire azt a hatást elérjük, amiért ezt kitalálták” – mondta Verstappen, aki ezután kitért arra is, mennyi verseny lenne ideális egy évben. Ugyan idén rekordszámú, 22 futamot tartottak volna meg, a Kínai Nagydíjat jó eséllyel nem rendezik meg 2020-ban.

„Szerintem a jelenlegi számok rendben vannak, nem is szeretnék több versenyt, miután így is rengeteget vagyunk távol az otthonunktól. Ráadásul ez nemcsak a versenyek miatt van, hanem a többi egyéb elfoglaltság miatt is.”

„Ezért nem szeretnék több F1-es versenyt egy szezonban. Illetve nem is az, hogy nem szeretném, de fontosnak tartom, hogy nekünk, pilótáknak és az itt dolgozóknak legyen életünk a Formula-1-en túl is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: