DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Terhes Ricciardónak az ausztrál média túlzott érdeklődése

Daniel Ricciardo úgy érzi, túlhasználnák őt a túl sok szerepléssel a hazájában rendezett szezonnyitón, így ott kurtítja meg ezeket a megjelenéseket, ahol csak tudja, hogy a saját teljesítményére tudjon koncentrálni.

Daniel Ricciardo szezonja rögtön erősen indul, ugyanis hazájában rendezik a szezonnyitót. A mindenkori hazai versenyző(k)ből mindenki annyit szeretne kapni, amennyit csak tud, ez pedig nincs másképp a Renault-pilóta esetében sem, viszont ez finoman szólva sincs ínyére.

„Anno Mark (Webber) azt mondta, hogy ambivalensek az érzései Melbourne-nel kapcsolatban, kicsit ilyen egyszerre meglévő szeretet-utálat viszony” - fogalmazott Ricciardo a Motorsport.com kérdésére. „Mert nyilván jó, hogy van hazai versenyünk, de annyira intenzív ez az egész, hogy az egészet elveszik tőled azzal, hogy annyit kell szerepelned.”

00220003_383



Persze nem egyértelműen fekete vagy fehér ez sem. „A nagyja persze ezeknek pozitív, és nem is akarsz mindent eltolni magadtól, hiszen kíváncsiak rád, és szeretnek téged, ez pedig pozitív. Viszont rögtön január első napjaitól arra készítjük a testünket és az agyunkat is, hogy hamarosan jön az első futam. Így pedig ha csak egy százalékot is elvesznek ezek a szereplések, az már rögtön frusztráló tud lenni. Ráadásul nem is alakult jól a versenyem tavaly. Ezért nem a versenyt hibáztatom, de mondhatom azt, hogy teljesen felkészülve, tiszta elmével vágtam neki? Nem. Ezt tehát mindenképp jobban kell csinálnom. Szeretném, ha csak úgy kezelnének, mint bármelyik más versenyzőt, így pedig remélhetőleg jól tudom kezdeni a szezont. Utána meg jöhetnek a pozitív cikkek rólam.”

Ricciardónak eszébe jutott a tökéletes megoldás is a kompromisszumra, hogy hogy elégítse ki saját igényeit és a médiáét is. „Egyszerűen csak beejtőernyőzök a garázsba péntek reggel. Egyenesen a garázsba. Úgyis kaptam egy ejtőernyőzést karácsonyra. Ez tökéletes lenne. A média is imádná.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: