DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: A pilótáink már tudják, hogy a csapat az első

A tavalyi zűrzavaros szezon után a Ferrari pilótáival elbeszélgetett Mattia Binotto, aki szerint mára mind Vettel, mind Leclerc megértették, hogy a csapat sikeressége a legfontosabb szempont.

A 2019-es szezon kezdete előtt a ferrarisok kijelentették, hogy Sebastian Vettelt fogják favorizálni az előttük álló szezonban, ami az első versenyen egyből egy csapatutasításban nyilvánult meg. Aztán a második futamon Leclerc máris ellenszegült Mattia Binotto akaratának.

Az egész szezonon át folyó kettejük között zajló küzdelem és az első ferraris siker hajszolása az utolsó versenyek egyikén, Brazíliában csúcsosodott ki, amikor összeütközött a két piros autó és mindketten kiestek a versenyből.



A csapatfőnök már akkor hangoztatta, hogy egyiküket sem tekinti felelősebbnek a balesetért, mint a másikat és még ráadásul örült is, hogy egy olyan szezon végén történt az incidens, amikor már minden mindegy volt, nem pedig 2020-ban.

„A tavalyi szezon mindhármunknak rendkívül hasznos volt, hogy megismerjük egymást. Így sikerült megértenünk, miként kell kezelnünk egymást, illetve bizonyos helyzeteket és arra is rájöttünk, hogy milyen szabályok legyenek a csapaton belül, mi az, ami a legfontosabb. Ez pedig a csapat!” – szögezte le Binotto a GP Fans oldalának.

„A két pilótánk ma már sokkal jobban ismeri egymást és jól ki is jönnek. Nagyon elégedett vagyok a beszélgetésünk eredményével és az új autóban való fejlesztésük részvételével. Jól alakult a megbeszélésünk, elhivatottak a csapat iránt és éretten vitatták meg a dolgokat.”

Binotto ezután sem szerette volna elárulni, pontosan mi hangzott el a megbeszélésükön, inkább egy kitérő választ adott: „Csak úgy beszélgettünk. Nem volt sok minden, amit mondanom kellett volna nekik, mert tökéletesen átlátják, miként kell a pályán viselkedniük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: