DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: A Red Bull és Verstappen lesz a fő ellenfél

Nem az elmúlt három évben konstruktőri második Ferrarival számol elsősorban Toto Wolff: arra gyanakszik, a Red Bull mindent bele fog adni, hogy pilótájukat a legfiatalabb F1-es világbajnokká tegyék.

A Mercedes már az első idei tesztnapon demonstrálta, hogy az elmúlt hat szezon egyéni és konstruktőri bajnokaként 2020-ban is ők a favoritok: a szerdát egymás között felosztó Lewis Hamilton és Valtteri Bottas az első és második legjobb köridőt futotta, mellette 174 körrel a legnagyobb távot teljesítették.

„Volt pár gyengeségünk tavaly, de az autó minden részletét megvizsgáltuk, az első délelőttöt követően pedig Valtteri is pozitív megjegyzéseket tett” – értékelte a Sky Sportsnak a W11-et Toto Wolff csapatvezető. „Az autónak általánosságban nagyobb a tapadása, jobban egyben van. Ez első visszajelzésként jó dolog.”



„Nem a hetedik bajnoki cím a lényeg, hanem hogy minden hétvégén a lehető legjobbak legyünk. 2021-ben nagy forradalom jön költséglimittel és új technikai szabályokkal. Felkészültek akarunk lenni amellett, hogy 2020-ban is nagyon versenyképesek leszünk” – tette hozzá Wolff.

Az elmúlt három évben a Ferrari végzett a Mercedes mögött konstruktőri másodikként – 2017-ben és 2018-ban Sebastian Vettel az utolsó versenyekig az egyéni cím esélyesének is bizonyult – Wolff szerint azonban ezúttal nem az olaszok, hanem a Red Bull jelenti a fenyegetést.

„A Red Bull-lal számolok. Max (Verstappen) a legfiatalabb világbajnok lehet, ha győz, és szerintem a csapat és Helmut Marko nagy hangsúlyt adnak ennek. Örülnének a rekordnak, ezért szerintem a Red Bull nagy erőkkel fog összpontosítani 2020-ra” – indokolta meg Wolff, miért tart a Honda partnerétől, amely Verstappen nyilatkozata szerint „mindenhol gyors” versenygéppel állt elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: