DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Így magyarázza Leclerc a Ferrari harmatos kezdését

Szándékos volt a csapat részéről a látványtalan első tesztnap. A múltkori leckéből tanulva az olaszok ezúttal nem a köridőre, hanem saját magukra összpontosítanak Barcelonában – mondta el a monacói, akit álmából vertek fel a hírrel, hogy be kell ugrani Vettel helyére.

Az év eleji tesztelés hagyományosan a Ferrari felségterülete: az előző szezonokban úgy tűnt, a csapat presztízskérdésként kezeli, hogy a legtöbb napot a legjobb köridővel fejezze be. Ehhez képest a 2020-as előszezon nyitónapja harmatosan alakult az istálló számára: Charles Leclerc 131 kört teljesített, de csupán 11. helyen zárta az eredménylistát 1,3 másodperc lemaradással az első Lewis Hamiltonhoz és Mercedeshez képest.



„Változtattunk a megközelítésen a tavalyi évhez képest” – árulta el Leclerc, hogy a látványtalan kezdés szándékos volt. „Tavaly kiválóan alakult a tesztelés, az első verseny azonban már kevésbé volt az. Ebből megtanultunk pár leckét, ezért idén úgy döntöttünk, inkább saját magunkra koncentrálunk, megpróbálunk az autóról annyit tanulni, amennyit lehetséges, aztán kicsit később helyezzük a hangsúlyt a teljesítményre. Meglátjuk, ez kifizetődik-e. Tavaly jobban összpontosítottunk a tempóra, idén inkább lépésről lépésre haladunk.”

Eredetileg nem Leclerc, hanem Sebastian Vettel kezdte volna a munkát az SF1000-rel, a négyszeres világbajnok azonban rossz közérzetre panaszkodott. Leclerc-t szó szerint az ágyból rángatták ki.

„Reggel 6:45-kor hívtak, még aludtam. Elég későn szóltak, de végül nem sok mindent befolyásolt. Természetesen nem volt könnyű dolga a szerelőknek, mert a Formula-1-ben ülést cserélni időigényes folyamat. Be kellett iktatniuk egy késői cserét, de ami a tervet illeti, alapjaiban nem változott, csak a név az autón” – magyarázta Leclerc, aki csütörtök délután is folytatja a tesztelést, Vettelnek az utolsó másfél nap jut jelen állás szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: