DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Lesz verseny Vietnámban

Ross Brawn szerint nem valószínű, hogy a Kínai után a Vietnámi Nagydíjat is törölnék a versenynaptárból a járvány miatt, mivel az F1 egyik vezetője szerint nem aggasztó ott a helyzet.

A jelenlegi adatok szerint nagyjából 17000 ember fertőződhetett már meg a koronavírussal, ebből pedig sajnos 1700 beteg el is hunyt. A koronavírus azóta, hogy törölték a kínai Formula-E és F1-es futamot is, már Európában is szedett halálos áldozatot.

Ennek ellenére Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója szerint nincs ok aggodalomra, mivel szerinte a Vietnámból érkező adatok nem olyan vészesek, mint a kínai helyzet, így bár veszélybe került az újonc verseny megrendezése, Brawn azt mondta a Reutersnek, hogy megtartják a futamot.



„Ami Vietnámot illeti, az onnan érkező visszajelzések nagyjából olyanok, amiket az Egyesült Királyságból kapunk. Van néhány eset, de nem olyan szintű a fenyegetettség, amely bennünket aggasztana. A helyiek is úgy látják, hogy nincs akadálya a verseny megrendezésének.”

Ezzel az interjúval alighanem bebizonyosodott, hogy csak a Kínai Nagydíjat halasztják el, ami nagyszerű hír a rajongóknak, hiszen amennyiben a vietnámi versenyt is kivették volna a 2020-as naptárból, akkor hat hét kényszerpihenőre lett volna ítélve az F1 a Bahreini és a Holland Nagydíj között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: