DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Veszélyben lehet a Vietnámi Nagydíj is a koronavírus miatt

Szerdán hivatalossá vált, hogy törlik a versenynaptárból a Kínai Nagydíjat, de legalábbis áprilisban biztosan nem rendezik meg. Most akár az újonc Vietnámi Nagydíj is veszélybe kerülhet.

A tegnapi napon hivatalos közleményben tudatta az FIA, hogy a bajnokságban résztvevők, illetve a rajongók egészsége és biztonsága miatt inkább nem tartják meg a 2020-as Kínai Nagydíjat, mivel az országban a koronavírus szedi az áldozatait.

Ez azt jelenti, hogy a Vietnámi Nagydíj és a Holland Nagydíj – a két új helyszín – között négy hét szünet lesz, azonban most több külföldi oldal is arról számolt be, hogy a Hanoiban esedékes versenyt is kiveheti a versenynaptárból a Nemzetközi Automobil Szövetség.



Jelenlegi információink szerint nagyjából tízezer embert tarthatnak karanténban, viszont eddig csak hat esetben derült ki, hogy valóban a koronavírus fertőzte meg őket. Ugyanakkor ami aggodalomra adhat okot, az az, hogy Son Loi – ahol karanténban tartják a gyanús tünetekkel rendelkezőket – mindössze 40 kilométerre van Hanoitól, a nagydíj helyszínétől.

A Vietnámba, illetve az országból kiinduló repülőjáratok utasait is szigorú átvizsgáláson viszik keresztül, azok az emberek pedig, akik a vírus tüneteit produkálják, nem hagyhatják el az országot. Az szinte bizonyos, hogy a Vietnámi Nagydíj miatt is összeül majd az FIA, biztonsági okokból.

A Vietnámi Nagydíjra április 5-én kerülne sor, azonban ha az FIA úgy dönt, a kínai mellett a vietnámi futamot is elhalasztja, az azt jelenti, hogy a szezon második versenye, a Bahreini Nagydíj után összesen hat hetet kellene majd várni a következő futamra, a Holland Nagydíjra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: