DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Prost: 2020-ra még nem tudunk sokat ígérni Ricciardónak

Még maga Alain Prost is úgy fogalmaz a Renault részéről, hogy olyan nagyon sokat nem tudnak ígérni Daniel Ricciardónak az idei szezonra, és ha az ausztrál marad náluk jövőre is, az a komoly bizalom jele.

A Renault eddig nagy hanggal hirdette, hogy céljuk az, hogy a középmezőny élére kerüljenek a visszatérés utáni lehető legrövidebb határidővel, idén viszont már jóval óvatosabban fogalmaznak az esélyekkel kapcsolatban. Ráadásul az, hogy milyen teljesítményt nyújtanak idén, illetve pláne az, hogy hogy tudnak felkészülni 2021-re, hatással lehet a pilótafelállásukra is, lévén Daniel Ricciardónak év végén lejár a szerződése.

A francia istálló részéről Alain Prost tisztában van a csapat helyzetével, és tudja, nem biztos, hogy lesz esélyük megtartani az ausztrált, akivel kapcsolatban időről időre felröppen a pletyka, hogy az egyik nagyhoz igazolhat.

00119004_064



„Meg kell vallanunk magunknak is, az idei évnek még nem vághatunk neki nagy elvárásokkal” - fogalmazott a Professzor a Motorsport.com kérdésére. „Ettől függetlenül az idei évünk jobb lesz, igaz, nem sokkal. A döntése azon fog inkább múlni a maradást illetően, hogy milyen víziója lesz a 2021-es esélyeinkről. Illetve realistának kell lennünk a felé máshonnan érkező ajánlatokkal kapcsolatban is. Nyilván ő fog dönteni, de hamarosan leülünk vele beszélni erről.”

Maga Ricciardo úgy fogalmaz, semmi nincs még kőbe vésve, de ez nem fog a munkamorálja rovására menni. „Bármi is jön vagy nem jön a következő néhány hónapban, a Renault-val elvégzendő munkára 100 százalékban rá fogok koncentrálni. Nem gondolkoztam még sem azon, hogy maradok-e, sem azon, hogy esetleg máshol folytatom. A tavalyi év során úgyis kicsit az ismeretlenbe vetettem magam, idén már sokkal könnyebb lesz mindent sínre tenni, és kipipálni olyan dolgokat, amiket a szerződésem aláírásakor elterveztem. Hiszem, hogy fogok én még sárgában shoey-zni, így jó lenne learatni a munka gyümölcsét.”

00119026_868

Prosthoz hasonlóan fogalmaz a csapatfőnök Cyril Abiteboul is. „Az időzítés lesz a legfontosabb azzal kapcsolatban, hogy Daniel marad-e, nyilvánvaló okokból. Nyilván egyrészt szeretnénk gyors válaszokat tőle, másrészt viszont kell némi idő, hogy meglássuk, mire jutunk a téli fejlesztésekkel. Mert hát, legyünk őszinték, tavaly elbuktunk. Idén remélhetőleg jobbak leszünk, és jobb autót tudunk biztosítani a versenyzőinknek. Ha idén ez nem sikerül, nyilván miért gondolná azt Daniel, hogy jövőre majd fog? Ezt teljesen megértem. Első lépésként meg kell néznünk, hogy valóban jobb lett-e az autónk a téli munka elvégzése után, és sikerült-e megvalósítani azokat a feladatokat, amiket magunknak adtunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: