DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nincs sok esély a Kínai Nagydíj pótlására

Chase Carey szavai alapján az F1 mindent megtesz azért, hogy megrendezhessék a futamot egy későbbi időpontban, de a versenynaptár telített és fogalmuk sincs, hogy mikorra tervezhetnek már Kínával.

Ahogy arról már beszámoltunk, hivatalosan nem törölték, csak elhalasztották az áprilisi Kínai Nagydíjat, egyelőre annyi a biztos, hogy az eredeti időpontban nem lehet megrendezni a futamot. A terv az, hogy egy másik időpontban pótolják az eseményt, de annyira zsúfolt a versenynaptár, hogy ez szinte lehetetlen vállalkozásnak tűmik, már csak a logisztika miatt is.

"Igen, ez egy kihívás" - mondta Chase Carey, a Formula-1 vezére az Autosportnak. "Elkezdtünk birkózni a lehetőségekkel, de azt gondolom, hogy amikor már benne vagyunk az évben és az időpontok fixek, akkor az a versenynaptár már telített. Értékeljük a kínai partnereinket, jó partnereink, növekedtünk is Kínában, szóval egyértelműen szeretnénk ezt fenntartani" - magyarázta.

carey_2



"Az egészség és a biztonság az első. Az egyértelmű, hogy kihívást jelent ezt a naptárba illeszteni. Még nem mentünk végig az összes lehetőségünkön" - tette hozzá, majd rátért arra, hogy a koronavírus-helyzet megoldásának időpontja is abszolút kérdéses, így még nehezebb tervezni.

"Nem hiszem, hogy erre bárki is tudja a választ. Az embereink biztonsága azonban prioritást élvez és ahogy tudjuk, Kínán kívül kevés megbetegedés történt. Azt viszont senki sem tudja, hogy mi lesz jövő héten, vagy utána, szóval nehéz mit mondani arról, hogy négy hét múlva milyen lesz majd a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: