DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari teljesen újragondolta az idei autót

Enzo Ferrari egyetlen ma is élő fia Piero Ferrari, aki azt állítja, a 2020-as autó, amely alighanem az SF1000 nevet kapja majd, teljesen újra lett tervezve, hogy kijavítsák a tavalyi hibáit.

A Scuderia grandiózus autóbemutatójára kedden kerül sor a Reggio Emiliai-i Romolo Valli Színházban, így kijelenthető, hogy az olaszok egyértelműen megadják a módját a 2020-as versenygép bemutatásának.

Ami az autó elnevezését illeti, olasz források szerint idén sem lesz következetesség a kódnevet illetően. Ugyanis, míg a tavalyelőtti vas az SF71H, a 2019-es pedig az SF90 nevet kapta, addig állítólag az idei autó neve SF1000 lesz, melyben az SF továbbra is a Scuderia Ferrarit jelöli, az 1000-es számmal pedig saját 1000. versenyükre emlékeznek meg.



Tudvalevő, hogy az F1 1000. nagydíját tavaly ünnepelték Kínában, azonban annak ellenére, hogy a Scuderia minden egyes évben szerepelt a F1-es világbajnoki sorozatban, volt néhány futam, melyet kihagytak, így a Ferrari a Monacói Nagydíjon ünnepli majd 1000. Formula-1-es versenyét, azonban volt három alkalom, mikor nem álltak rajthoz, így az 1000. rajtjukra a június 28-i Francia Nagydíjig kell várni.

Egy szó, mint száz, az SF1000-es nagy célokra lesz hivatott, azonban most már jó eséllyel nemcsak a Mercedest, de a Red Bullt is le kell győzniük, ha világbajnokok szeretnének lenni, ennek érdekében Piero Ferrari szerint pedig az egész autót újragondolták.

„Az idei évre teljesen átszabtuk az autót” – mondta a Corriere dello Sportnak Piero Ferrari. „Csak reménykedni tudunk benne, hogy minden lehetséges problémát sikerült orvosolnunk a tavalyi szezonból. Szerintem azért jó munkát végeztünk, legalábbis mindannyian ebben reménykedünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: