DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ez lenne a 2020-as Ferrari neve?

Olasz sajtóértesülések szerint, miután a Ferrari idén komoly mérföldkőhöz érkezik a Formula-1-ben, a Scuderia 2020-as versenygépe ennek tiszteletére lesz elnevezve.

A Ferrari az egyetlen csapat, amely a Formula-1 történetének minden szezonjában részt vett. Ebből adódik, hogy az olaszok és a száguldó cirkusz közös történelme 1950-ben vette kezdetét, de nem a legelső nagydíjjal.

Ugyanis az 1950-es Brit Nagydíj előtt történt, hogy nem érkezett meg időben a szükséges pénz, így nem tudtak részt venni a történelmi eseményen, de a Monacói Nagydíjon már képviseltették magukat.

Február 11-én mutatják be az idei Ferrarit


Az első győzelmüket egy évvel később, 1951. július 14-én, Silverstone-ban aratták, José Froilán González, argentin versenyző révén. A Ferrari a kezdetek óta ott van tehát a Formula-1-es versenyeken, de nem mindegyiken tudott részt venni.

A hőskorban ugyanis volt jó néhány verseny, melyen nem indultak el, így ugyan az F1 már túl van az 1000. versenyén, hiszen a tavalyi Kínai Nagydíj volt a millenniumi futam, viszont az előző okokból kifolyólag a Ferrari még nincs túl az 1000-en.

Ugyanis a Scuderia számára a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj volt a 993. verseny, melyen részt vettek, ebből pedig 990-szer rajthoz is álltak. Nem nehéz tehát kiszámolni, hogy a maranellóiak idén az 1000. Formula-1-es versenyükre készülnek, az olasz sajtó szerint pedig épp emiatt kapja majd az SF1000 nevet a 2020-as versenyautó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: