DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brundle: Idén a fiatalok és Hamilton világbajnoki csatáját láthatjuk

A Sky Sports szakértője, Martin Brundle szerint idén végre összerázódik az élmezőny, ami hosszú idő után egy olyan világbajnoki csatához vezethet, melyben az új generáció lesz Hamilton kihívója.

Martin Brundle, a Sky Sports F1 szakkommentátora, aki gyakran készíti el a verseny utáni interjúkat is az első három helyezettel, úgy gondolja, hogy annak következtében, hogy a szabályok változatlanok maradnak 2020-ra, végre egy szinten lesznek az autók.

Emellett ráadásul a gumikkal sem kell annyit foglalkozniuk a csapatoknak, miután egyöntetűen leszavazták a Pirelli 2020-ra fejlesztett abroncsait, így a tavaly használt keverékek maradnak az előttünk álló szezonban is.



„Nagyjából semmi sem változik a 2020-as szezonra, ami azt jelenti, hogy végre összerázódik a mezőny” – idézi Brundle-t az AutoMotoSport.de. „Az előttünk álló szezonban pedig láthatjuk majd a világbajnok és a fiatal generáció csatáját.”

„Még sosem láttuk a feltörekvő tehetségek és a regnáló világbajnok harcát, jövőre pedig ennek lehetünk majd szemtanúi. Név szerint Max Verstappen, Charles Leclerc és Lewis Hamilton szolgáltatja majd az izgalmakat” – vette ki a játékból Bottast és Vettelt a szakértő.

Szót ejtett még az utánpótlás-sorozatok egyre növekvő fontosságáról is Brundle, aki maga is egyre nagyobb figyelmet szentel az F2-nek és az F3-nak: „A fiatal pilóták miatt jómagam is többször nézem meg a junior szériákat. Ezek a srácok elképesztően magabiztosak, és olyan helyeken is próbálkoznak, ahol talán nem lenne értelme. De ez a fajta önbizalom a kamerák előtt is megmutatkozik, a mai gyerekek már nem igazán jönnek zavarba a kamerák előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: