DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Ferrari: Vettel természetes vezére a csapatnak

A vörös istálló sportigazgatója, Laurent Mekies egyáltalán nem vesztette el bizalmát Sebastian Vettelben. Úgy véli, a négyszeres világbajnok németben kódolva van a vezérszerep, nem hagyják magára.

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára egyéni, egy évvel később pedig konstruktőri bajnoki címet, ám azóta is, lassacskán másfél évtizede hiába várják rajongóik, hogy végre minden összeálljon. Az elmúlt tíz évben többször is közel kerültek a nagy sikerhez, de valami mindig hiányzott a végén.

Pedig olyan pilóták is erősítették a vörös istállót azóta, mint Fernando Alonso, Kimi Raikkönen, vagy éppen a jelenleg is az olaszoknál versenyző négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel. Sok szakember csak lemondóan legyint a másfél éve alulteljesítő német versenyzőre, miszerint ő már túl van a zenitjén, a fiatal, agilis és szélvészgyors csapattárs, Charles Leclerc mellett már csak epizódszerep juthat neki.

Vettelnek mégsem alkonyodott még be a Ferrarinál?


Nem így gondolja a Ferrari sportigazgatója, változatlanul vezérnek és nagyon fontos láncszemnek gondolja Vettelt. „Sebastian vérében van a természetes vezérszerep, továbbra is központi szerepe van legfontosabb terveinkben” – nyilatkozta Laurent Mekies az Autosprint című lapban.

„Változatlanul nélkülözhetetlennek érezzük Sebastiant, ő mindig képes a megfelelő szavakat, a kellő nyugodtságot és motivációt sugározni, kivételesen fontos ez számunkra. Elméletileg minél hosszabban dolgozunk együtt egy pilótával, annál többet kapunk tőle. Szeretném, ha ez a mi esetünkben is igaz lenne, Vettel már elég régóta nálunk versenyez” – tette hozzá a Ferrari szakembere.

Talán 2020-ban jobban kijöhet a lépés, mert az adatok szerint tavaly a második félévben a Ferrari már gyorsabbnak bizonyult a Mercedesnél és a legutóbbi nyilatkozatok is optimisták a csapat háza táján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: