DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ma tárgyalnak a Kínai Nagydíjról, Sanghaj a verseny ellen van

Külföldi sajtóértesülések szerint a csapatok képviselői, a Liberty Media és az FIA a mai napon tart megbeszélést a Kínai Nagydíj megrendezését illetően. A kínaiak inkább lefújnák a versenyt.

A koronavírus decemberben tört ki a kínai Vuhan városában, amely miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) globális vészhelyzetet hirdetett ki, világméretű járványként kezelve a helyzetet.

Vuhanban már karantént is kihirdettek, ahol az emberek testhőmérsékletét kötelezően megnézik, ha bizonyos területekre szeretnének belépni, miközben az Egyesült Királyság kormánya kifejezetten nem javasolja jelenleg, hogy valaki Kínába utazzon.

Más nemzetek, mint például az USA, Szingapúr, vagy éppen Ausztrália karanténba helyezték azokat, akik nemrég elutaztak Ázsia legnagyobb területű országába, így járt például a Formula-E-ben versenyző Ma Csinghua is.



Vasárnap hivatalos közleményben tudatta az FIA, hogy a megfelelő szervekkel kommunikálva biztonsági okokból törölték a kínai Sanya ePrix-t a versenynaptárból, bár amennyiben a helyzet javulna, egy későbbi időpontban elképzelhető, hogy mégis megtartják majd azt – amire azért kicsi az esély.

A Formula-1-es Kínai Nagydíjat április 19-én rendeznék meg, két héttel az újonc vietnámi futam után, aminek megrendezése elvileg nem forog veszélyben, azonban földrajzi közelsége Kínához mégis sokak számára jelenthet aggodalmat.

Több külföldi forrás, így a GP Blog és a Motorsport Week is arról számolt be, hogy a Liberty Media, az FIA és a csapatok képviselői a mai napon rendkívüli ülést tartanak, hogy megvitassák a Kínai Nagydíj körül kialakult helyzetet és döntsenek annak esetleges elnapolásáról, vagy akár végleges törléséről.

Ugyanezen források jelentették, hogy a Sanghaji Sportszövetség hivatalos közleményben tanácsolta azt, hogy minden globális sporteseményt fel kell függeszteni, amíg nem javul a helyzet a koronavírus miatt kialakult járványt követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: