DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Húszmillót kaszálhat a Mercedes egy szponzorral

A téli szünetben sok sajtóértesülés született már. Szerencsére februárban már jönnek a téli tesztek, de addig sem hagytak bennünket unatkozni, ugyanis a Mercedes állítólag 20 milliós üzletet köthet.

A Mercedes és az INEOS már korábban, decemberben megállapodást kötött egymással, melynek keretében technikai segítséget nyújtanak egymásnak, illetve megosztják tudásukat a kémiai vállalat UCI World Tour kerékpáros és America’s Cupon induló vitorlás csapatával.

Az INEOS két évtizeddel ezelőtt jött létre, alapítója pedig a brit milliárdos, Jum Ratcliffe. A vállalat egyre nagyobb teret kezd hódítani a sport világában, és a Financial Times értesülései szerint a multinacionális cég és a Mercedes F1-es csapata közel állnak egy megállapodáshoz.



Állítólag ugyanis 20 millió fontot készül fizetni Ratcliffe azért, hogy a Mercedes 2020-as versenygépének, a W11-esnek a felületén kapjon helyet az INEOS logója.

Ugyanakkor még sem az INEOS, sem a Mercedes részéről nem érkezett hivatalos megerősítés. Az Ezüst Nyilak egyébként 2020. február 14-én, öt nappal a szezon előtti tesztek kezdete előtt mutatják be legújabb autójukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: