DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes már 2018 óta dolgozik az idei autón

A Mercedes technikai igazgatója, a korábban a Lotusnál és Ferrarinál is dolgozó James Allison árulta el, hogy a hónapban bemutatkozó W11-es autón már 2018-ban elkezdtek dolgozni.

A Mercedes 2019-ben az első csapat lett, amely egyhuzamban hatszor nyerte meg a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is, hegemóniájuk pedig jó eséllyel idén is folytatódni fog, mielőtt 2021-ben új szabályok rázzák fel a Formula-1-et.

Az Ezüst Nyilak – bár a Ferrari tűnt a teszteket követően favoritnak – 15 versenyt nyertek meg a tavalyi évben, az első öt futamon kettős győzelmet aratva. A 2020-as szezonra is jó előre elkezdték a felkészülést, melyre James Allison, a csapat technikai igazgatója derített fényt.



„2018 vége felé születtek meg az első ötletek a 2020-as autóval kapcsolatban” – mondta a Mercedes Twitter-oldalán Allison.

„A 2019-es autóval még egyetlen métert sem tettünk meg, még csak néhány alkatrészét teszteltük le a gyárban, amikor már azon törtük a fejünket, hogyan is fog kinézni a 2020-as autónk. Ez egy nagyon hosszú folyamat, ami aprólékosan indul csak be, majd később óriási tevékenység válik belőle.”

„Az új autót végül csak egy hónappal karácsony előtt állítjuk össze teljes valójában, majd két-három hónapunk van, hogy a gyárban különféle teszteket futtassunk, mielőtt megkezdődnek a szezon előtti tesztek, aztán pedig Melbourne-nel kezdetét is veszi a szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: