DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Markónak esze ágában sincs nyugdíjba vonulni

Bár Niki Lauda személyében egyik legjobb barátját vesztette el, Helmut Marko nem is gondol a visszavonulásra. Továbbra is keményen dolgozik, okostelefonról, közösségi médiáról hallani sem akar.

Hetvenhat évesen sem lassít a Red Bull főtanácsadója, Dr. Helmut Marko. Minden téren remekül érzi magát, pusztán az életkora miatt pedig nem érzi, hogy háttérbe kellene vonulnia a Formula-1 színpadáról. Továbbra is aktívan részt vesz a Red Bullt és az Alpha Taurit (korábban Toro Rosso) érintő döntéshozatalokban.

Tavaly májusban elvesztette egyik legjobb barátját, a Mercedesnél az övéhez hasonló pozíciót betöltő, legendás honfitársát Niki Laudát, akivel nagyon szoros viszonyt ápoltak. Bár idén áprilisban már a hetvenhetedik életévét tölti majd be, nem is gondol arra, hogy nyugdíjba kellene vonulnia. Korábban arról vált híressé, hogy jó érzékkel szúrta ki egészen fiatal korukban a nagy tehetségeket, mint például Max Verstappent, Daniel Ricciardót, vagy Sebastian Vettelt.

Laudát elvesztette, az energiáját viszont nem


„Változatlanul megvan az energiám ahhoz, hogy folytassam eddigi munkámat. Mindig azt kérdezik tőlem, mikor megyek már nyugdíjba, de ameddig mentálisan és fizikálisan is problémamentesen dolgozhatok, addig eszemben sincs” – idézi Helmut Markót a Motorsport.com szakoldal.

„Többségében sokkal fiatalabb emberek vesznek körül, de ez számomra csak jó dolog. Egyébként a saját világomban élek, nem vagyok megtalálható a közösségi médiában sem. Egy öreg Nokia mobiltelefonom van és nem vizsgálgatom meg kétpercenként, hogy például jött-e valami üzenetem” – fogalmazott Marko.

Egyelőre tehát tovább élvezhetjük az időnként igen nyers véleménynyilvánításáról is híres osztrák szakember jelenlétét a Formula-1-ben. Úgy gondolja, idén a Red Bull annyira jó lehet Max Verstappen vezérletével, hogy a riválisoknak kell majd hozzájuk felkapaszkodniuk az erősorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: