DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: Csak a Ferrari lenne képes megfizetni Hamiltont

A Red Bull főtanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Lewis Hamiltonnak lejjebb kell adnia igényeiből, ha nem szeretne emiatt ülés nélkül maradni 2021-re. Ekkora összeget csak a Ferrari tudna megfizetni.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint – ahogy azt már mi is megírtuk – Lewis Hamilton és a Mercedes között megrekedtek a tárgyalások a 2021-es folytatást illetően, miután a brit kevesellte a stuttgartiak által felajánlott összeget.

Ennek értelmében Lewis Hamilton 50 millió dolláros alapfizetést kapna, azonban a hatszoros világbajnok 66 milliót szeretne kiharcolni a főnökeitől, így bár korábban arról szóltak a hírek, hogy Hamilton hamarosan aláír két évre, jelenleg nem történt előrelépés ez ügyben.



Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója, aki tisztában van a számok világával szintén úgy érzi, hogy Lewis Hamilton igényei nem valami földhözragadtak.

„Lewis Hamilton egy hatszoros világbajnok és nagyon fontos a Mercedes számára mind sportszakmai, mind marketing szempontok alapján” – mondta Marko az Auto Bildnek. A Red Bull nemrégiben hosszabbított szerződést Verstappennel, a Ferrari pedig Leclerc-rel, így ha a brit továbbra is élcsapatnál szeretne versenyezni, az jó eséllyel a Mercedesnél fog megtörténni.

„Tisztában van az értékével, éppen emiatt is mond ilyen elképesztő számokat. Viszont szerintem nincs csapat, még a Mercedes sem, amelyik ekkora összeget áldozna egy pilótára. Talán a Ferrari” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: