DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mayländer: Verstappen a személyes kedvenc, ő a legjobb a világon

Rangsort állított fel a világ legjobb versenyzőiről a biztonsági autó pilótája a Formula.hu kérésére. A Formula-1 hatszoros világbajnoka nála csak a második helyre férhet.

Több mint 700 kört töltött a Formula-1-es mezőny első helyén, mégsem nyert futamot soha: ő a biztonsági autó pilótája, Bernd Mayländer, akinek szívéhez különösen közel áll Magyarország és Budapest – két ikerfia, Sámuel és Béla magyar nevet kapott –, így örömmel elfogadta a meghívást a 2019-es TOP50 gálára, melynek ő volt a díszvendége. Az esemény kapcsán feltettük neki a kérdést: mi lenne a sorrend, ha az év legjobb magyar autóversenyzőit értékelő listához hasonlóan rangsorolná a világ legjobb pilótáit?



„A személyes kedvencem Max Verstappen, ő van az első helyen” – mondta a Formula.hu-nak Mayländer, természetesnek véve, hogy a világ legjobb versenyzőit az F1-ben kell keresni. „A második számú Lewis Hamilton, aki már ötszörös világbajnokként kezdte az évet és a hatodik címet is megszerezte. Azt kell mondanom, neki a szezon elején elég könnyű dolga volt, az év második fele viszont már nehezebben alakult. De sikerült neki, köszönhetően tapasztalatának. A harmadik helyre Leclerc-t tenném. Charles Leclerc is nagyon erős szezont teljesített, habár nehéz feladata volt. Ez az én első három helyezettem.”

A német kiemelte a királykategória mezőnyében szereplő más fiatalok teljesítményét is: „Nagyon jó feltörekvő pilóták tűntek fel, mint Lando Norris, aki szerintem kiváló versenyző, egyre jobbá és jobbá válik. Ott volt Carlos Sainz jr., aki fantasztikus szezont teljesített a McLarennel. 2020-ban talán egy teljesen eltérő évet láthatunk. Várom, mert szeretem, ha verseny van. Meglátjuk, mi történik 2020-ban” – mondta.

Mayländer nem csupán a versenyzőket, hanem a pályákat is rangsorolta – 20 éve ő a safety car pilótája, így jól ismeri a cirkusz minden helyszínét: „A kedvenc pályám a Forma-1-es világból Suzuka. Motorversenyekre építették, ezért nem túl széles, fantasztikus pálya izgalmas irányváltásokkal, ez áll az első helyen.”

„A második számú a teljes versenynaptárból Brazília, amit nagyon szeretek. Rövid pálya, sok az emelkedő és lejtő, a technikás szakasz. És egyébként hasonló a magyar pályához, amiben van egy kicsi Brazíliából, Sao Paulóból, de azért különbözik is tőle. Az atmoszféra fantasztikus itt Európa közepén. A negyedik számú pedig Spa-Francorchamps, ami egy régi, klasszikus versenypálya, a szezon leghosszabbja. Ez az én első négy helyezettem” – állított rangsort az aszfaltcsíkokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: