DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Nagyszerű lesz Hamilton és az új generáció csatája

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már alig várja, hogy láthassa, hogyan birkózik meg Lewis Hamilton a Charles Leclerc és Max Verstappen fémjelezte új generáció nyomásával.

Bár Max Verstappen 2016 óta gyűjti a futamgyőzelmeket, még mindig csak 22 esztendős, a vele egy idős Charles Leclerc pedig tavaly került fel a Ferrarihoz, ahol egyből berobbant hét pole-pozíciójával és két futamgyőzelmével.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner már kíváncsian várja, hogy Lewis Hamilton fel tudja-e majd venni a harcot az új generáció ellen, melynek két legjelentősebb képviselője az imént említett holland és monacói pilóta.



„Időről időre érkezik egy új hullám, szerintem pedig ennek most jött el az ideje. Nagyon érdekes tényezője lesz az F1 jövőjének, hogy Max és Leclerc között milyen dinamika alakul majd ki és hogy Lewis képes lesz-e továbbra is késhegyre menő küzdelmet folytatni ellenük” – idézi a Motorsport Hornert.

„Még mindig van benne élet, szerintem pedig ő is alig várja már, hogy megmérettesse magát a fiatalok ellen. Nagyszerű a Formula-1 számára, hogy néha érkeznek ilyen tehetséges fiatalok, a kihívók, akikkel szemben ott állnak az öreg rókák, akik már minden trükköt ismernek.”

Tavaly Max Verstappen három versenyt tudott megnyerni, annyit amennyit a két ferraris összesen, így a végelszámolásnál sikeresen maga mögé is utasította a maranellóiak mindkét versenyzőjét, ezzel a pontverseny harmadik helyén végzett, Leclerc pedig a negyedik helyen zárta a 2019-es szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: