DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Bárkit képes vagyok legyőzni

A négyszeres Formula-1-es világbajnok Sebastian Vettel megvédte saját magát a kritikákkal szemben. Beszélt a félresikerült 2014-es szezonról és arról is, tart-e bárkitől a jelenlegi mezőnyben.

Miután 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett a német pilóta, 2014-ben új csapattársat kapott Daniel Ricciardo személyében. Az ausztrál nem is hezitált: két futamot nyert meg abban az évben és összesen 71 ponttal szerzett többet, mint Vettel.

Sokak szerint ez okozta azt, hogy a német lépni szeretett volna a Red Bulltól és a Ferrarihoz került 2014-re, azonban Vettel szerint ez nem teljesen igaz: „Ez egyáltalán nincs így. Megértem, hogy az emberek ezt így látják, hiszen papíron alulmaradtam, hiszen a számok azt mutatják, Daniel jobb volt nálam. Viszont abban az évben nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan arra mi számítottunk.”



„2014-ben sem az volt a célom, hogy ötödik legyek, vagy néha odaérjek a pódiumra. Futamokat akartam nyerni, így másként álltam hozzá az egész évhez, mint Daniel. Viszont látni kell, hogy 2014 nem volt valami nagyszerű év” - idézi Vettelt a német Motorsport Magazine.

„Az autó több alkalommal is cserben hagyott engem, ez pedig torzítja a számokat. Fontos, hogy én tudom, min ment el az az év. Testközelből éltem meg Daniel sikerét, amivel nincs is semmi gondom. Most is biztos vagyok benne, hogy bárkit képes vagyok legyőzni a rajtrácson, nem tartok a kihívásoktól. Ha valaki nyerni akar, de félelmei vannak, az nem összeegyeztethető ebben a sportban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: