DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Igazi klasszikus lesz az idei F1-es szezon?

Christian Horner hatalmas küzdelemre számít és úgy érzi, hogy hasonló szinten lehet a három F1-es topcsapat - azt várja, hogy a sportág történetének klasszikusai közé vonul majd be a 2020-as szezon.

Ugyan a Mercedes 2014 óta verhetetlen a Formula-1-ben, Lewis Hamilton pedig Michael Schumacher csúcsait célozza meg ebben az évben, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mégis úgy érzi, hogy igazán kiváló szezon áll előttünk: szerinte nem lesznek nagy különbségek a topistállók között, emiatt pedig óriási küzdelemre számíthatunk.

"Megvan a folytonosság a következő évre a pilóták, a szabályok, a motorbeszállítók és a motorszabályok tekintetében is. Szóval hacsak valaki nem ránt elő egy nyulat a kalapból, akkor azt gondolom, hogy egy igazán izgalmas szezon lesz ez a Mercedes, a Ferrari és közöttünk. Egy igazi klasszikus lehet" - idézi Horner szavait az Autosport.

classic



Az utóbbi években rendszeresen elrontotta a szezon elejét a Red Bull, az első futamokon mindig hátrányban voltak Hornerék, aztán a végére mindig feljöttek - 2019 is úgy zárult, hogy nagyon hasonló szintet tudott a három élcsapat, most pedig abban bízik, hogy komolyabb változás nélkül, innen indul 2020.

"Az első szárnyak, vagy a gumik változása úgy tűnik, hogy jobban befolyásolt minket, mint a többieket, illetve természetesen a motorerőt tekintve is hátrányban voltunk. Azonban Ausztria óta szerintem úrrá lettünk ezeken és onnantól nagyon versenyképesek voltunk. Korábban is akkor voltunk jók az év elején, amikor nem volt nagy változás a szabályokban. Remélhetőleg most is ez lesz a helyzet" - bizakodott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: