DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly hollywoodi filmben érezte magát tavaly

Több olyan pillanat is volt a 2019-es F1-es idényben, amikor alig akarta elhinni, hogy mindez valóban megtörténik vele – ennek ellenére úgy érzi, hogy továbbra is ugyanaz az ember, mint volt.

Hihetetlen hullámvasút volt Pierre Gasly számára a 2019-es szezon: Daniel Ricciardo távozása után felléphetett a Red Bull első csapatába, ott azonban csúnyán leszerepelt, így a nyári szünet után Helmut Markóék visszarakták őt a Toro Rossóba. Ott viszont magára talált a francia, aki Brazíliában egy elképesztő futam és befutó után állhatott a dobogó második fokára. Gasly olykor alig akarta elhinni, hogy mindez valóban megtörténik:

gasly-rb-interlagos-1



„Majdnem olyan volt, mint egy hollywoodi film” – nyilatkozta a fiatal pilóta a Motorsport.com szakoldal hasábjain. „El sem tudom képzelni a történtek alapján, hogy ez valóság volt: ahogy kezdődött, ami az első hat hónapban történt, aztán a csere és a visszatérés a Toro Rossóhoz – ezek mind nem érződtek valóságosnak. Rengeteg olyan pillanat volt az év során, amikor azt éreztem, hogy ez nem történhet meg, ez nem lehet valóság.”

Gasly saját bevallása szerint élete legszomorúbb és legörömtelibb pillanatát is tavaly élte át: előbbi Anthoine Hubert spái halálos balesete volt, míg utóbbi természetesen a már említett interlagosi pódium. Az idén is a Toro Rossót erősítő versenyző a feljavuló eredmények ellenére sem érzi úgy, hogy megváltozott volna ahhoz képest, mint aki a Red Bullnál eltöltött hónapok során volt:

„Jó érzés látni, amikor kifizetődik a sok munka. De azok után, hogy visszatértem ide, egy dobogó nem igazán változtat azon, ki is vagyok. Továbbra is ugyanaz az ember vagyok. Ugyanúgy dolgozok, ugyanúgy állok a dolgokhoz. De jó érzés megmutatni, hogy minden nehézség után is rendre tovább dolgoztam, amíg el nem értem azt a teljesítményt, amit akartam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: