DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Élete egyik legszomorúbb és legjobb pillanatát is idén élte át Gasly

Érzelmi hullámvasútnak nevezi 2019-es szezonját a Red Bullt és Toro Rossót megjárt pilóta. A frusztrációtól a dühig, a gyásztól a felhőtlen ünneplésig széles skálán ment végig.

Kettős emlékei maradnak Pierre Gaslynek a 2019-es szezonról, hiszen a Red Bull-lal nem tudta teljesíteni az elvárható szintet, ezért mennie kellett, a Toro Rossóhoz visszatérve azonban kitűnt a középmezőny csatáiban és Brazíliában egy dobogós helyezést is elért, az elsőt karrierje során. Ellentétes érzésekkel teli évére ráadásul közeli barátja halála is rányomta bélyegét.

„Személy szerint érzelmi hullámvasútnak tartom az évet, annyi minden megtörtént. A frusztrációtól a dühig, életem egyik legszomorúbb pillanatától Spában Anthoine elvesztésével életem egyik legjobb pillanatáig két hónappal később” – kezdte szezonja jellemzését Gasly.



„Valóban intenzív volt, mégis úgy érzem, emberileg és versenyzőként is fejlődtem” – vonta le a konklúziót a francia, aki számos szakértői véleménnyel ellentétben úgy érzi, nem vezet jobban a Toro Rossónál, mint év elején a nagycsapatnál: „Nem érzem úgy, hogy a Toro Rossónál jobban teljesítek, mint a Red Bullnál. De nyilvánvaló, hogy sok dolog nem működött a Red Bullnál. Tudom, miért nem működött és ők is tudják. Egyes dolgokat máshogy csinálhattam volna, bizonyos, hogy ez egy lecke volt számomra.”

„Abban is biztos vagyok viszont, hogy ők is sok mindent másként csináltak volna, azaz ők is tanultak a helyzetből. Kicsit frusztráló, hogy át kellett esnem ezen. De már a múlté, én pedig a jövőre fókuszálok. Továbbra is a Red Bull-lal vagyok, és biztos vagyok benne, hogy lesznek más lehetőségek, ha továbbra is úgy teljesítek a Toro Rossónál, ahogy” – mondta a következő szezontól Alpha Tauri nevet felvevő istálló pilótája, aki nem mondott le arról, hogy egyszer visszakerüljön a Red Bullba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: