DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Gasly kiemelkedően jól vezet a Toro Rossónál

A Red Bull csapatfőnöke szerint kivételes produkciót nyújt Pierre Gasly, amióta visszakerült a Toro Rossóhoz. A francia már nyáron tudta, hogy így lesz, korábban is mindenhol gyorsnak bizonyult.

Sajnálatos módon, éppen a Red Bullnál láthattuk az egyetlen kivételt. Bár sosem lehet előre ítélni, rengeteg pilóta életében csak egyetlen egyszer jön (ha egyáltalán jön) el a nagy lehetőség, amivel muszáj élnie. Pierre Gasly a 2019-es szezont a Red Bull-Hondánál kezdhette meg, de Max Verstappenhez képest annyira harmatos teljesítményt nyújtott, hogy a Magyar Nagydíj után helyet kellett cserélnie Alexander Albonnal, aki jövőre is maradhat az istállónál.

A második eséllyel azonban látványosan él eddig a fiatal francia, rendszeresen nyújt kiemelkedő teljesítményt az időmérő edzésen és a versenyeken is gyakran végez pontszerző helyen, általában gyorsabb, mint Danyiil Kvjat. A bikák csapatfőnöke nagyon örül, hogy Gasly visszanyerte önbizalmát és újra kitűnően szerepel.

Gasly egyenletes, remek teljesítménnyel jelentkezik a Toro Rossónál


„Nagyon nehezen indult számára az év, a tesztelésen két komoly balesetet is szenvedett, ez rossz hatással volt az önbizalmára. Rosszul jött számára Max Verstappen is, mint viszonyítási pont. Nehéz első féléve volt, óriási nyomás nehezedett rá a közvélemény és a média által, ezért helyes lépés volt kivenni ebből a közegből és újra a Toro Rossóhoz irányítani, ahol jóval kisebb nyomás alatt kellett versenyeznie” – nyilatkozta Christian Horner.

„A váltás óta egészen kivételes vezetést mutat be, szemmel láthatóan újra visszanyerte önbizalmát. Már számos, igen erős versenye volt, de így is folyamatosan tovább javul a tempója. Ebben a környezetben újra sokkal boldogabbnak tűnik, ezt pedig jó látni.” Brazíliában ismét kitűnt a középmezőnyből Pierre Gasly, a hetedik helyet szerezte meg az időmérőn, ami Charles Leclerc büntetése miatt a hatodik rajtkockát jelenti a Toro Rosso-pilótának.

Az érintett számára nem meglepetés, hogy ilyen gyorsan formába lendült a fiókcsapatnál. „Karrierem során minden egyes évben gyors voltam, tudtam, hogy mi nem volt rendben az első hat hónapban. Amikor közölték velem a hírt, hogy vissza kell mennem a Toro Rossóhoz, pontosan tudtam, hogy itt ismét versenyképes leszek. Úgyhogy egyáltalán nem lepett meg, bár természetesen kellett egy kis idő a régi-új autót megszokni és egyenletes teljesítményt nyújtani” – idézi Pierre Gaslyt a Motorsport.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: