DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bejelentette 2020-as párosát a Red Bull

Az energiaitalos istálló a vártnál korábban tett bejelentést jövő évi pilótapárosával kapcsolatban, így ma eldőlt, ki lesz Verstappen csapattársa. Nagy meglepetés nem történt.

Hivatalossá vált, amire a legtöbben pénzt mertek volna tenni: a Red Bull Racing Max Verstappen mellett Alex Albonnal vág neki a 2020-as Formula-1-es szezonnak. A thai pilóta év elején még a Toro Rossónál debütált, ám a szezon második felében - akkor még ideiglenesen - beültették a gyengélkedő Pierre Gasly helyére. Ez a csere ma viszont véglegessé vált, a 23 éves versenyző meggyőző, egyre javuló teljesítményével bebiztosította jövőjét az anyacsapatnál.

Albon07



"Alex a belgiumi debütálása óta hihetetlenül jól teljesített a csapatnál - hétszer végzett az első hatban, ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Teljes mértékben kiérdemelte helyét az Aston Martin Red Bull Racingnél" - kommentálta a a döntést a csapatfőnök, Christian Horner.

"Izgatottan várom a következő évet, és tudom, mennyire szerencsés vagyok" - szólalt meg a döntést követően Albon. "Hálás vagyok a Red Bullnak, amiért bizalmat szavazott nekem. Ez egy elképesztő év volt számomra, amelynek tanulságait arra használom, hogy 2020-ban az élen harcolhassak."

Ezzel egyban az is eldőlt, hogy a Toro Rosso párosa Pierre Gasly és Danyiil Kvjat marad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: