DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Berger: Vettel képes lesz visszavágni Leclerc-nek

A Ferrari korábbi versenyzője, Gerhard Berger nem gondolja, hogy Sebastian Vettel krízisben volna, ugyanakkor nehéz dolga lesz, ha Leclerc fölé akar nőni 2020-ban. Azonban képes lehet visszavágni.

Többen gondolják úgy, hogy Sebastian Vettel Formula-1-es karrierjének legsötétebb napjait éli meg az utóbbi időben a Ferrarinál, Charles Leclerc érkezése pedig csak még mélyebbre lökte a négyszeres világbajnokot, aki így akár a visszavonulását is fontolgathatja.

Gerhard Berger, aki a nyolcvanas és kilencvenes években is volt a Scuderia pilótája nem tudja, hogy mi járhat Vettel fejében, de biztos benne, hogy megvan a képessége, hogy még egyszer maga mögé állítsa a csapatot.



„Nem tudjuk, hogy ez egy döntő év lesz-e számára, vagy sem. Vajon ez lesz az utolsó éve és szépen szeretne visszavonulni? Vissza akar vágni Leclerc-nek? Nos, ő egy kimondottan kemény dió, de egy Ferrari szintű csapatnál mindig is ez volt a helyzet” – mondta Berger az Auto Motor und Sportnak.

„Más csapatoknál is ugyanez volt a szituáció. Mikor a McLarenhez mentem, Sennát kellett legyőznöm. Két alfahím van a nagycsapatoknál, akik addig aprítják egymást, míg végül csak egyikük marad, ez elől pedig nem lehet elfutni!”

„Azonban a szezon utolsó harmadában Sebastian megmutatta, hogy nagyon is képes rá, hogy legyőzze Leclerc-t. Nem kérdés, hogy Leclerc-é a jövő, Sebastian pedig a karrierje utolsó fázisában jár, viszont elképesztő tapasztalattal bír és egy négyszeres világbajnok. Ezen túl öt éve van a Ferrarinál, ezek segítségével pedig kibillentheti az egyensúlyából a fiút. Érdekes csata lesz, de nem szeretnék jósolgatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: