DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Leclerc nem kért engedélyt az ejtőernyőzéshez

Akik követik Charles Leclerc közösségi oldalát, láthatták, hogy a szezonzáró után a monacói kezdte meg leggyorsabban a szabadságot. Most morbid viccel söpörte le, miért nem kérdezte meg a Ferraritól, ki szabad-e ugrania egy repülőből.

A 2019-es Formula-1-es szezon december 1-jén ért véget az Abu Dhabi Nagydíjjal, másnap pedig Charles Leclerc egy vagány képpel jelezte, hogy számára már meg is kezdődött a szünet: mintha csak hónapok óta adrenalinelvonási tünetei lennének, Dubajban kipróbálta az ejtőernyőzést.

81259307_2570520589740111_5857866891743284404_n



Mint utólag kiderült, ez a cselekvés a Ferrarinál a nem ajánlatos tevékenységek listáján szerepel a pilóták számára. A csapatoknak általában van egy tiltólistájuk olyan extrémsportokról, amelyek magas rizikófaktorral vagy sérülésveszéllyel járnak, ezzel igyekeznek csökkenteni annak esélyét, hogy versenyzőik előre nem látható okok miatt kidőljenek. Ez az ingerküszöb minden istállónál más, és egyes pilóták számára komoly sarkalatos pont is a szerződéskötésnél, hogy milyen egyéb melléktevékenységek megengedettek számukra. Lewis Hamilton például híresen szabadkezet kap a Mercedesnél, miközben másoknak a versenymotorozás vagy a ralizás sem megengedett.

Nos, a Ferrarinál a repülőgépből való kiugrás már túllépi azt a bizonyos határt, Leclerc azonban most az Autosportnak nyilatkozva elárulta, hogy a csapatnál senkit nem kérdezett meg, mégis mit szólnának, ha átadná magát a szabadesés élményének.

„Általában ha valami rendhagyó tevékenységet akarok végezni, akkor engedélyt szoktam kérni a Ferraritól, de az ejtőernyős ugrásnál most az egyszer kivételt tettem. Úgy voltam vele, hogy ha nem sikerül, akkor úgysem leszek már itt, hogy lehurrogjanak” – viccelődött. „Amikor utólag megtudták, kicsit dühösek voltak, de több ilyen már úgyse lesz: elképesztő volt, nem fogok többször ugrani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: