DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Berger szerint Leclerc jobb diplomata Verstappennél

Max Verstappenre és Charles Leclerc-re a jövő F1-ének potenciálisan legnagyobb neveiként tekintenek, most pedig Gerhard Berger hasonlította össze őket, aki szerint nem képességekben van köztük különbség.

Charles Leclerc és Max Verstappen a jelenkori F1 talán legnagyobb ígéretei, ráadásul mindketten hosszú távú szerződésekkel rendelkeznek a maguk helyén, a Ferrarinál, illetve a Red Bullnál. Ők ketten 2019-ben össze is csaptak már Ausztriában, illetve Silverstone-ban, és sokak szerint ők lehetnek a közeli, valamint a távolabbi jövő legnagyobb sztárjai is a Formula-1-ben, lévén még csak 22 évesek, alig néhány hét eltéréssel.

Gerhard Berger, korábbi F1-es versenyző szerint kettejük között nem is elsősorban képességekben van különbség, hanem abban, ahogy az F1-hez állnak. 

00119023_408



„Ők ketten alapvetően különböznek” - elemzett Berger az Auto Motor und Sportnak. „Max sokkal inkább agresszív és kiszámíthatatlan, pontosan úgy vezet, ahogy gondolkozik is: ami a szívén, az a száján, és mindent kendőzetlen őszinteséggel el is mond. Charles-ról az az ember benyomása, hogy sokkal nyugodtabb és megfontoltabb. Nála sokkal inkább megtervezettek a lépések, mint egy jó diplomatánál.”

Persze, ami a pályán számít, vagyis a vezetői képességek, Berger szerint gyakorlatilag egyformák. „Ahogy mondtam, teljesen máshogy közelítenek a dolgokhoz, de ami a képességeket illeti, ők ketten egy szinten vannak.”

Hiába születtek egy évben, 1997-ben, ráadásul mindössze néhány hét különbséggel, míg Leclerc mindössze harmadik szezonját kezdheti meg 2020-ban (ebből másodikat ferrarisként), addig Max Verstappen neve mellett már öt szezonnyi tapasztalat szól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: