DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: A Ferrari számunkra nem lesz ellenfél

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko egyértelműen leírta a Ferrarit az idei évre, miután nem gondolja, hogy képesek lesznek beleszólni az olaszok a Mercedes és a Red Bull világbajnoki csatájába.

Az energiaitalosok ugyan a harmadik helyen zárták a 2019-es szezont a konstruktőri tabellát illetően, de a pályán mutatott teljesítményük alapján az év utolsó harmadára egyértelműen túlnőttek a Ferrarin, olykor pedig még a Mercedest is képesek voltak maguk mögé utasítani.

Legalábbis Max Verstappen teljesítménye ezt mutatja, aki Dr. Helmut Marko szerint jövőre még több futamgyőzelmet szerez majd a csapatnak és a Hondának, ezáltal pedig Lewis Hamilton és a Mercedes legfőbb kihívójává válik. Ugyanis szerinte a Ferrari nem sok vizet fog zavarni.

Nagy a magabiztosság a Red Bullnál


„Az elmúlt szezon utolsó harmadában már előttük voltunk” – mondta a Red Bull főtanácsosa az Auto Bildnek. „Számomra nem tűnik úgy, mintha előttünk járnának, különösen a motorerő-fölényük tűnt el, ami korábban megvolt.”

„A Honda nemhogy betartotta az ígéreteit, de bőven túl is teljesítette azokat. Már majdnem a Mercedesszel vannak egy szinten, csak a kvalifikációkon hiányzik egy kevéske. Viszont én biztos vagyok benne, hogy ők meg tudják ugrani ezt a kis lépcsőfokot, onnantól kezdve pedig már rajtunk áll, hogy tudunk-e olyan autót építeni, ami már az első futamtól versenyképes.”

„Egyelőre jól állunk, hiszen úgy fest, hamarabb végzünk, mint eddig bármikor. Az ellenfelünk a Mercedes és Hamilton lesznek, nem a Ferrari. El kell ismernem, hogy Lewis hibátlanul vezet, jelenleg talán ő a legjobb a piacon, de már javában készül a mi Max Verstappenünk is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: