DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: 2020-ban ötször nyerünk és világbajnokok leszünk

Az idei szezon előtt Dr. Helmut Marko azt mondta, a Red Bull öt futamot nyer majd a Hondával. Ez nem jött össze, ennek ellenére 2020-ra emelte a tétet: öt győzelem és a vb-cím kell.

A Red Bull főtanácsadója, Dr. Helmut Marko 2019 elején azt mondta, hogy a sokat szenvedett Honda erőforrásait ők fogják visszavezetni a győzelem útjára, s a szezonnyitón elért dobogós helyezés már ennek lehetett az előjele.

Végül a lehető legjobb helyen, a Red Bull hazai pályáján, Spielbergben tudták megszerezni első közös F1-es futamgyőzelmüket Max Verstappen révén, amit követett egy pole-pozíció a Hungaroringen és két további siker Németországban és Brazíliában.



Noha az áhított öt győzelem nem jött össze, Marko elmondta, rendkívül elégedett azzal a fejlődéssel, amit csapata és a Honda az első közös szezonjukban elért. S bár a 2019-re kitűzött cél nem jött össze, az előttünk álló szezonra ennek ellenére drasztikusan emelte a tétet az osztrák.

„Az, hogy csak három futamot tudtunk nyerni, sok pénzembe került más versenyeken” – nevetett a Servus TV interjújában Dr. Helmut Marko. „Ennek ellenére úgy gondolom, megvolt a potenciál az autónkban ahhoz, hogy öt, de akár hat versenyt is megnyerjünk idén. Jövőre azonban meglesz az öt győzelem és a világbajnoki cím is!”

Hogy az egyéni-, vagy a csapatvilágbajnoki sikerre gondolt, az nem derült ki ebből egyértelműen, azonban látva Gasly és Albon 2019-es gyengécske teljesítményét, aligha lehetnek olyan reményeik, hogy a konstruktőri serleget fogják elhódítani, azonban Max Verstappennel az egyéni elsőség valóban nem tűnik lehetetlennek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: