DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Marko nagyon is barátságos

A legtöbben úgy gondolják, Helmut Marko az ügyeletes főgonosz a Formula-1-ben, de Max Verstappennek teljesen más a véleménye. Azt viszont elismeri, könnyen beszél, ha jól mennek a dolgok.

Amikor őszinte, szókimondó, már-már túlzottan is kendőzetlen véleményt szeretnénk hallani, a Red Bull főtanácsadójára bizton számíthatunk. Az energiaitalosok egyik kulcsembere a pilótaválasztásban is alapvető szerepet vállal, amikor szükséges, szemrebbenés nélkül meneszti versenyzőjét, vagy utasítja helycserére a Toro Rosso és az anyacsapat pilótáit is.

Az utóbbi években erre számtalan példát láthattunk. Többen is beszéltek már Helmut Marko kőkemény, szánalmat nem ismerő jelleméről, most viszont az istálló jelenlegi sikerkovácsa teljesen új megvilágításba helyezte a gárda főtanácsadóját.

Verstappen és Marko szorosabb baráti viszonyba kerültek


„Nagyon őszinte, egyenes és nyitott emberről beszélünk. Időnként eléggé mérgesnek tűnik és olyan, mintha soha senki nem is tudna közel kerülni hozzá. Valójában azonban nagyon barátságos ember Helmut” – idézi Max Verstappent a De Telegraaf.

„Természetesen könnyű úgy beszélnem, hogy most minden téren jól mennek a dolgok, de összességében nagyon jól kijövök Markóval, aki rettentően céltudatos. A korábbiakhoz képest jóval személyesebb kötelék fűz már össze minket. Remekül kijövünk, már eléggé kiismertük egymást. Akadt néhány rosszabb pillanatunk is, például baleseteknél, meg hasonló dolgoknál, de most már sokkal több a siker, amiket közösen élhettünk meg” – fogalmazott Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: