DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel tudja, otthon ő csak a kettes számú versenyző

Sebastian Vettel egyrészt nem is igazán akar versenyezni azzal, amit legendás honfitársa, Michael Schumacher elért, másrészt tisztában van vele, nem is nagyon tudna. Tökéletesen megfelel neki az, hogy ő csak a második legnépszerűbb német.

Michael Schumacher (egyelőre) minden idők legsikeresebb versenyzője hét világbajnoki címével és 91 futamgyőzelmével, így érthető módon rengeteg fiatal versenyző példaképének is tekinti. Így volt ezzel annak idején Sebastian Vettel is, aki viszont tudja, nem lehet versenyezni azokkal az eredményekkel és azokkal a népszerűséggel, ami Schuminak megadatott. De nem is igazán akar.

„Én vagyok és egy darabig még valószínűleg én is leszek a kettes számú német versenyző, de nincs is ezzel semmilyen problémám” - fogalmazott Vettel az ARD német tévécsatornának.

00112020_667



„Amit Michael elért, az egészen egyedülálló, és egészen egyedülálló is marad mindörökre. Neki köszönhető az F1 népszerűségének ugrásszerű növekedése Németországban. Mindenki, aki utána jött tőlünk, neki köszönhet mindent és csak mögé állhat be a sorba. De ez teljesen természetes dolog, nincs ebben semmi. Ettől még büszkén képviselem az országot.”

Ahogy annak idején Schumacher, Vettel is világbajnokként érkezett a Ferrarihoz. Amennyiben neki is sikerülne véghezvinnie azt, amit elődje megcsinált, az ötödik vb-címét jelenthetné, de még azt követően is Schumacher kettővel többel rendelkezne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: