DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

De Vries nem bánja, hogy lemaradt az F1-ről

Azzal, hogy Nyck de Vries idén megnyerte az F2-es bajnokságot, úgy érzi, bizonyított magának, és a Mercedes Formula-E csapatánál kapott esélynek is örül. Az viszont zavarta, hogy a riválisok hamarabb tudtak feljebb lépni.

A korábbi McLaren-junior Nyck de Vries három évet töltött az F2-ben, mire 2019-ben végre meg tudta nyerni azt. Első évében hetedik, tavaly pedig negyedik lett, mire idén végre minden klappolt neki, így pedig elsőként zárta a szezont. Mivel azonban az F1-ben nem jutott neki hely, útja az elektromos világbajnokság, a Formula-E felé vezetett, ahol a Mercedes versenyzője lett. Ezt viszont egyáltalán nem B-tervként fogja fel, hogy ha már ló nincs, jó a szamár is.

„Idén volt egy célom” - idézi de Vriest a MotorsportWeek. „Nyerni akartam, hogy megmutathassam mindenkinek, hogy mi, ott, a csapatnál képesek vagyunk erre. Viszont tudom, hogy a világban semmi sem fehér vagy fekete. A dolgok nagyon gyorsan változnak, és rengeteg dolog kell ahhoz, hogy valaki eljuthasson az F1-be. Sajnos a jó teljesítmény nem mindig elég. Ezt én elfogadom, és mivel realista embernek tartom magam, nincsenek is rossz érzéseim ezzel kapcsolatban. Még Nicholasnak is tudok örülni, hogy eljutott az F1-be, hiszen ő is nagyszerű szezont futott.”

07219058_010



A holland azóta bemutatkozhatott a Formula E-ben, ahol egyelőre egy hatodik és egy tizenhatodik hely fűződik a nevéhez. „Lett egy második esélyem az FE-ben a Mercedesszel, és a legőszintébben mondom, nagyon boldog és hálás vagyok ezzel kapcsolatban.”

Azt azért rossz volt látnia, hogy 2018 után több riválisa is feljebb tudott lépni a szamárlétrán. „Tavaly azért nagyban múlt rajtam is, hogy lemaradtam az igazi bajnoki címért folytatott harcban. Megvolt rá a lehetőségünk, de a csapat és én magam személyesen is túl sokat hibáztunk. Viszont fájdalmas volt azt látni, hogy a teljes top 3 előttem ment az F1-be, tudván azt, hogy eggyel kevesebb hibával második lehettem volna év végén. Szóval már amiatt is nagyon hálás voltam, hogy kapok egy második esélyt az ART-tal 2019-re.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: