DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore: Önmagában nagyon kevés Leclerc tehetsége

A korábbi Renault-csapatfőnök Flavio Briatore szerint az csak egy dolog, hogy a Ferrari magához láncolta hosszú évekre tehetséges ifjoncát, Charles Leclerc-t. Most az is kell, hogy megfelelő autót biztosítsanak neki, amivel ő jelentheti a különbséget.

A hírek szerint Charles Leclerc azzal, hogy szerződést hosszabbított, jóval vaskosabb pénzkötegeket kap majd virtuálisan, ugyanis fizetése évi kilenc millió euró lesz, amely háromszorosa jelenlegi apanázsának. Mindamellett, hogy a monacói első ferraris szezonjában kiválóan teljesített (24 ponttal még négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt is megelőzte év végén), a Ferrari mindennapjaival olaszként rengeteget foglalkozó korábbi Renault-csapatfőnök, Flavio Briatore szerint Leclerc személye önmagában még nagyon kevés.

„Az F1-ben még mindig az autó az igazán fontos” - mondta Briatore a Radio Rai műsorában. „Láthattuk, hogy a Renault rengeteg pénzzel csábította magához Daniel Ricciardót, de jobban jártak volna, ha azt az autóra költik. Ha nincs autó a versenyző alatt, semmit nem fog tudni csinálni.”

00219006_154_1



Briatore nyilván bele tudta szőni mondandójába korábbi pártfogoltját, az általa menedzselt Fernando Alonsót, akinek ferraris időszaka finoman szólva sem sikerült szépen. „Ott van példának az is, amikor Fernando (Alonso) a Ferrarinál volt. A Ferrarinak egyáltalán esélye is csak miatta volt a vb-címekre. Elég, ha megnézzük, hol voltak a csapattársak mellette.”

Az olasz szerint a képlet egyszerű. „Olyan autót kell adnia a Ferrarinak a versenyzői, például Charles alá, amelyik ott van egy tizeden belül. Innentől már jelentheti a versenyző a különbséget. De nem akkor, amikor fél másodperc a hátrány... Az, hogy Charles egy rendkívül tehetséges versenyző, önmagában kevés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: