DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Hosszú idő után végre azt kaptuk, amit ígértek nekünk

„Hosszú idő után a 2019-es szezon volt az első, mikor a Red Bull motorszállító partnere tartani tudta magát az ígéreteihez” – mondta Christian Horner, ezzel újból odaszúrva a Renault-nak.

Tavaly ért csúcsára – vagy inkább mélypontjára – a Renault és a Red Bull között kialakult ellentét, mely a turbó éra beköszöntével alakult ki a motorszállító és a Formula-1-es istálló között. A Red Bull bejelentette, hogy inkább a McLarennel évekig szerencsétlenkedő, de 2018-ban a Toro Rosso oldalán bizonyító Hondával folytatják, eközben pedig a Renault elhappolta Daniel Ricciardót az energiaitalosoktól.

A tavaly év végi teszten aztán már a szakítást követően azonnal megérkeztek az első fricskák: Ricciardónak ugyanis nem engedte meg a Red Bull, hogy beüljön az enstone-iak autójába, majd idén egész évben oda-vissza ment a szóváltás, azonban a pályán egyértelműen a franciák maradtak alul.

Daniel Ricciardo alatt mondja fel a szolgálatot a Renault erőforrása a 2015-ös Bahreini Nagydíjon


A csapatfőnök, Christian Horner szerint az előrelépésük leginkább annak köszönhető, hogy végre nem csak üres szavak érkeztek a motorszállító partnerüktől: „Ezen az éve a legtöbb pályán nagyon jó volt az autónk, ami leginkább a Honda fejlődésének és az üzemanyagpartnerünk, az Exxon Mobil nagyszerű közös munkájának volt köszönhető” – idézi Hornert a GP Fans.

A Honda első győzelme, a mi hazai pályánkon, Ausztriában hihetetlen érzelmeket szabadított fel bennünk. A Hondánál nagyon keményen dolgoztak ezért és nehéz időket éltek át, mióta visszatértek a Formula-1-be, de elhivatottságuk kifizetődött azzal az első sikerrel.”

„Hosszú idő után ez az első év, mikor megkaptuk azt, amit ígértek nekünk. Ez már egy másfajta partneri kapcsolat, egy igazi. Mindenki láthatja, mit jelent a Hondának egy-egy győzelem: az érzelmek, a büszkeség, az elégedettség. Felemelő ezt látni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: