DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Carey szerint nem jelent fenyegetést az F1-re a Formula-E

A száguldó cirkusz első embere szerint a két szakág teljesen különbözik egymástól, és több tényező is teljesen egyedivé teszi a Formula-1-et – többek között a pilótáikat is ezek közé sorolta.

Nemrég vette kezdetét a Formula-E történetének hatodik szezonja, s az elektromos sorozat nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha, különösen az autógyártók körében, amit jól jelez a Porsche és a Mercedes idei beszállása is. Sokan már a Formula-1 kihívóját látják a bajnokságban, Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója ugyanakkor úgy véli: bár valóban sok sport ellen kell felvennie a kesztyűt az F1-nek, a Formula-E-vel egyelőre teljesen más fronton mozognak. 

carey-f1-dppi-1



„Nem, igazából egyértelműen nem a Formula-E lenne az” – jelentette ki a CNN-nek Carey arra a kérdésre, hogy a Formula-E jelentené a legnagyobb fenyegetést az F1 népszerűségére. „Úgy vélem, a Formula-E manapság teljesen más kávéház, főként társadalmi üzenete van, és igazából egy utcai parti. Mi viszont minden téren versenyzünk. A mi sportunk különleges és egyedi, hiszen kombináljuk a technológiát és a sportot; ez egy sport, amely sokkolja az érzékszerveidet.”

„Ez egy olyan sport, ahol hihetetlen versenyzők indulnak, hihetetlen kockázatokat vállalnak, hihetetlen a tehetségük, emellett pedig igazi látványosság. Nemcsak egy kétórás esemény, három napig versenyzünk, és rengeteg dolog zajlik ez idő alatt. Ez a mélység és gazdagság az, amely egyedivé teszi a sportunkat minden mással szemben.”

Carey a versenyzők, mindenekelőtt a versenyzés mellett is szerteágazó tevékenységi körrel rendelkező Lewis Hamilton jelentőségét is hangsúlyozta: „Kritikus jelentőséggel bírnak. A sportnak hősökre van szüksége, a mi hőseink pedig a pilóták. Lewis egy hatszoros világbajnok, szóval az ő jelentősége magáért beszél. Ő nemcsak egyike a jelenlegi legnagyszerűbb versenyzőknek, hanem minden idők egyik legnagyszerűbb pilótája is” – fogalmazott a Formula-1 első embere, hozzátéve: azzal természetesen egyetért, amelyet többek között Hamilton is megfogalmazott már, hogy környezetbarátabbá kell válnia a sportágnak, s ennek érdekében mindent meg is tesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: