DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Hamilton további öt évig a Formula-1-ben?

Könnyen elképzelhető, hogy Lewis Hamilton dominanciája még hosszú éveken át kitarthat a száguldó cirkuszban. Közel harmincöt évesen mit sem csökkent motivációja, csapata pedig szintén kiváló.

A jelek szerint kicsit sem fenyegeti a kiégés, vagy az alulmotiváltság a hatszoros világbajnok brit pilótát. Egy nagyon hosszú, huszonegy versenyhétvégéből álló sorozat végén pihenhetnek most egy keveset a pilóták, majd újra kemény munka vár rájuk. Annak ellenére, hogy januárban már harminchatodik életévébe lép az évek óta uralkodó világbajnok, a Sky Sports szakértőjével való beszélgetés során egyáltalán nem az jött le, hogy jövőre könnyebb dolga lesz azoknak, akik le akarják őt taszítani a trónról.

„Az elmúlt este folyamán Lewisszal beszélgettem. Ennek során a legkisebb jelét sem láttam annak, hogy bármilyen motivációhiányban szenvedne, amikor a következő évadot hoztuk szóba. Most a karácsonyi időszakban egy kis pihenőidőre van szüksége, de jövőre fittebben, gyorsabban és erősebben tér majd vissza a pályára, mint eddig valaha” – mondta el David Croft a Sky Sports F1-es kommentátora.

Hamiltont apja beszélte rá, hogy még legalább öt évig maradjon?


„Izgatottan várja az új szabályok bevezetését is 2021-től, édesapja pedig rábeszélte arra, hogy még sokáig maradjon az F1-ben, még legalább öt éven át. Kicsit olyan a helyzet, mint a dartsban, ő lehet a Formula-1-es világ Michael van Gerwene.”

„Bár nem hiszem, hogy ez a legjobb összehasonlítás az ő életében, de a többieken múlik, hogy igazi kihívást jelentsenek Lewis számára. Biztos vagyok abban, ha magasabb szintű kihívóval találja szembe magát, ő maga is szintet fog lépni és ismét a többiek fölé emelkedik” – fogalmazott Croft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: