DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Egy Mercedesben másképp vezetnénk

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint ha ő lenne Lewis Hamilton helyében, ő sem vállalna annyi kockázatot és kevésbé lenne agresszív, addig viszont keményebbnek kell lennie, ha harcolni akar.

Max Verstappen szerint mindenki kevésbé lenne agresszív versenyző a mezőnyben, ha a Mercedesben ülhetne - a Red Bull hollandja arra reagálva mondta ezt, hogy megkérdezték tőle: mit gondol arról, hogy Lewis Hamilton szerint még mindig túl agresszív bizonyos helyzetekben, holott a legtöbben éppen azt emelik ki vele kapcsolatban, hogy mennyivel érettebb már, mint korábban.

"Lehet, hogy ez a generációnkhoz köthető, de én nem hinném, hogy nagyon másképp vezetnénk, mint ahogy ő tette az első öt F1-es évében. Szerintem minél több tapasztalata van valakinek a Formula-1-ben, annál jobban tudja megítélni a helyzeteket, hogy mit lehet és mit nem lehet megcsinálni" - mondta a Formule1 kérdésére.

diff



"Akármi is van, ő abban a Mercedesben ül, ami világbajnoki címre alkalmas. Néha alkalmunk nyílik arra, hogy harcoljunk vele, de ilyenkor kicsit keményebbnek kell lennünk, különben ez az esély elillan. Ha fordítva lenne a helyzet és mi ülnénk abban az autóban, néha mi is kevésbé lennénk agresszívek" - tette hozzá.

"Abban a helyzetben az ember tudja, hogy nem kell mást tennie, csak gyűjteni a pontokat a világbajnoki címhez, úgyhogy néha jobb, ha elengedi a másik srácot és bejön mögötte másodiknak a futam végén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: