DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly nehéz anyagi helyzetbe hozta szüleit

A Toro Rossóval tavaly és idén is remekül versenyző fiatal francia pilóta már elért ezt-azt a Formula-1-ben, semmilyen anyagi gondjai nincsenek. Nem is olyan nagyon régen azonban ez nem így volt.

Jó ideje tudhatjuk, hogy ahhoz, hogy valaki a Formula-1-be kerülhessen, döntő többségében nagyon kevés, ha valaki tehetséges és elkötelezett. Komoly pénzügyi háttér nélkül nem is érdemes belevágni, mert már a juniorszériákban nagy eséllyel elvérzik az ember, mivel nem tudja finanszírozni az egyre drágább kalandot.

Pierre Gasly már a legmagasabb kategóriában versenyezhet és nem is vezet rosszul (bár a Red Bullnál nem sikerültek a dolgai, előtte és utána mindenhol sikeres, ahol csak megfordult). A fiatal francia családja rengeteg áldozatot hozott azért, hogy ez összejöhessen, volt, amikor igencsak meg kellett húzni a nadrágszíjat.

Gasly családjának áldozatot kellett hoznia a későbbi sikerekért


„Ez az egész nem sikerülhetett volna a szüleim nélkül. Amikor még gokartoztam, édesapám gondoskodott a megfelelő technikáról és az egyik testvérem is folyamatosan segített nekem. Tizenhárom-tizennégy éves koromban elég nehéz anyagi helyzetbe hoztam a szüleimet annak érdekében, hogy megpróbálhassam megvalósítani álmaimat” – emlékezett vissza a kezdetekre Pierre Gasly a L’Equipe című lapban.

„Bizony komoly áldozatokat kellett hozniuk és ez igaz négy testvéremre is. Bár még nagyon fiatal voltam, pontosan tudatában voltam ennek. És abban a pillanatban én még igencsak messze voltam a Formula-1-től. Mindig meg kellett harcolnom azért, amit el akartam érni, ez segített formálni a karakteremet.”

„Mindig azt mondták, a lehető legtöbbet próbálják nekem megadni. Ezért is örülök annyira, hogy manapság én hívhatom meg őket az F1-es paddockba és megköszönhetem a korábbi időkben kapott nagy segítséget” – tette hozzá Gasly, akit a Red Bulltól való száműzése ugyan szíven ütött, de gyorsan összeszedte magát és a fiókcsapatnál újra bizonyít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: