DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Valóban elestem a Yamahával

A hatszoros Formula-1-es világbajnok elismerte, hogy tényleg bukott egy kisebbet Valentino Rossi MotoGP-gépével, de emellett kiemelte azt is, hogy nem egyszerű egy ilyen motort irányítani.

A hétszeres MotoGP és összesen kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossi, illetve Lewis Hamilton a héten gépet cseréltek egy közös szponzoruk, a Monster jóvoltából. Mint arról beszámoltunk, az eseményre e hét elején került sor, Valenciában.

A Corriere della Sera olasz lap már jóval más források előtt tudni vélte, hogy Hamilton elesett Valentino Rossi Yamahájával, s azóta csak ellentétes tartalmú információk láttak napvilágot.

Most azonban a Sky Sports mikrofonjai előtt elismerte a hatszoros Formula-1-es világbajnok, hogy valóban történt egy kisebb baleset a valenciai eseményen: „Nagyon nehéz irányítás alatt tartani ezeket a motorokat. Egyszer ki is csúszott alólam, de szerencsére egydarabban tudtam visszahozni a bokszba.”

„Lépésről lépésre fejlődök, de rendkívül nehéz megtanulni kordában tartani ezeket a gépeket. Őszintén szólva ez volt eddig a legjobb évem, ez a lehetőség pedig csak a hab volt a tortán. Nem gondoltam volna, hogy decemberre ilyen magasságokba el tudok jutni, azonban már várom, hogy otthon lehessek a családommal, és együtt töltsük a karácsonyt” – zárta Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: