DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Liberty Alonsót akarta a Red Bullba

Dr. Helmut Marko szerint a csapat azonnal határozott nemet mondott és azt is elhintette, hogy döntő hetek következnek, mert a háttérban jelentős dolgok zajlanak. Verstappenről is beszélt.

Érdekes dolgot mondott az Auto Bildnek dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója: állítása szerint a Formula-1-et működtető Liberty Media azt szerette volna elérni, hogy az energiaitalosok ültessék be az egyik autójukba 2020-ban Fernando Alonsót. A sportágtól tavaly visszavonult spanyol versenyző nem zárta ki az F1-es visszatérést, de az egyértelmű, hogy csak komoly autóba ülne bele, bár a Red Bullról korábban azt mondta, hogy "kösz nem" - aztán hogy ez mennyire szólt annak, hogy amúgy sem volt esély a szerződésre, azt innen nem tudhatjuk.

Marko szerint azonban a Liberty Media nyáron megkérdezte a Red Bullt, hogy lenne-e hely Alonsónak a visszatérésre az ő csapatukban - üzletileg nyilván nekik jó lenne, ha a kétszeres világbajnok újra az F1-ben vezetne, méghozzá egy győzelemre esélyes autóban, esetleg Max Verstappen oldalán. Az istálló azonban határozott nemet mondott.

alo-ver



"Azonnal azt mondtuk, hogy nincs szükségünk Alonsóra. Nem működne, már csak a motorbeszállítónk, a Honda miatt sem. Fejfájásuk lesz, ha csak meghallják az Alonso nevet" - idézi Marko szavait az Auto Bild. Alonso a mclarenes időszakban finoman szólva sem volt kíméletes a japán motorgyártóval, úgyhogy ez valóban érdekes felállás lenne...

"Maxnak kell egy olyan autót adnunk 2020-ra, amellyel világbajnok lehet, különben távozik. Jelenleg a dolgok nagyüzemi szinten zajlanak a háttérben, döntő hetek következnek" - tette hozzá sejtelmesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: