DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto nem időzített bombaként tekint pilótáira

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ismételten megvédte versenyzőit, akik szerinte nem egy robbanékony, hanem egy nagyszerű páros. Bár a brazíliai ütközés a mai napig érezteti hatását.

Charles Leclerc első szezonját töltötte a Ferrarinál, miután Kimi Raikkönen távozott karrierje legnagyobb sikerének helyszínéről, így a fiatal monacói kapta meg a lehetőséget Maranellóban a bizonyításra.

A szezon elején máris megmutatta Leclerc, hogy nem vizesnyolcasnak érkezett a Ferrarihoz, mikor Bahreinben csak egy műszaki meghibásodás fosztotta meg élete első sikerétől, mely aztán később Bakuban és Spielbergben is összejöhetett volna.

Ez idő alatt Vettelnek csak egyszer volt valós esélye nyerni, Kanadában, azonban a versenyfelügyelők megfosztották őt a sikertől, így a Scuderia első győzelme végül Spában következett be, Charles Leclerc révén.



A két versenyző között egyre csak nőtt a feszültség, ami Brazíliában csúcsosodott ki, mikor összeért a két autó, és mindketten kiestek a versenyből. Mattia Binotto elismerte, a mai napig sajnálatos, ami Interlagosban történt, de ettől függetlenül nem időzített bombaként tekint versenyzőire.

„Egy nagyszerű pilótapárosunk van, nem pedig egy robbanásra váró. Ambiciózus és rendkívül gyors versenyzőkkel rendelkezünk. Persze, ami Brazíliában megesett, annak nem lett volna szabad megtörténnie. Ugyan csak egy kis kontakt volt, de a mai napig annál nagyobb hatása van” – idézi az Auto Motor und Sport a Ferrari csapatfőnökét.

„Ha nincsenek az autóban, Sebastian és Charles jól kijönnek egymással. Megbeszélték egymás közt az ütközést, ma már tudják, hogy mit akarunk tőlük és tudják, hogy mindig a csapat érdeke kell, hogy a szemük előtt lebegjen. Bár nem volt egy őrült manőver egyikük részéről sem, ha valaki a csapattársa ellen versenyez, sokkal óvatosabbnak kell lennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: