DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Utalást tett saját és Hamilton jövőjére Toto Wolff

A Mercedes csapatfőnökét a Formula-1 lehetséges vezetőjének tartják, szerinte azonban nem lesz meglepetés e tekintetben. Arról is beszél, hogy jóval a sajtó előtt tudott Lewis Hamilton találkozóiról a Ferrari-elnökkel, és nem aggasztja pilótája esetleges távozása.

Már tavasszal szárnyra kapott a spekuláció, miszerint a Formula-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey utódjaként Toto Wolff válhat a sport első emberévé 2021-től. Még Lewis Hamilton is beszélt arról, szerződéshosszabbítása a Mercedesszel az említett évtől nagyban függ attól, hogy Wolff, akivel kifejezetten szoros kapcsolatot ápol, marad-e a kormánynál. Az osztrák vezető most arra tett utalást, hogy – bár még nem döntött a jövőjéről –, valószínűleg nem fog elszakadni a nyerő csapattól:

„Arra döbbentem rá, hogy élvezem a csapaton belüli és a Daimler döntéshozóival ápolt kapcsolatokat. Ezektől alapvetően függ jóllétem. Ők megbíztak bennünk és megadták a mozgásteret, amelyre szükségünk volt, hogy sikeressé tegyük ezt a csapatot. Én pedig nem veszem félvállról, hogy a megfelelő döntést hozzam mindannyiunk számára. Ez a folyamat kis időbe telik, de jelen állás szerint nem számítok semmiféle meglepetésre” – mondta az Autosport lapnak Wolff.



A Hamiltonnal ápolt kiváló kapcsolatra jó példa, hogy Wolff tisztában volt vele, versenyzője találkozott a Ferrari elnökével, John Elkann-nal a szezon során.

„Mi ketten régóta vagyunk együtt és megbízunk a másikban. Nehéz időszakokon tettük túl magunkat közösen, és erősebb kötelékkel jutottunk túl rajtuk. Rajtunk kívül pedig még sokan vannak, akik egy belső kört alakítanak a csapaton belül. Természetesen mindig beszélünk egymással, így látjuk, merre tart a csapat és Lewis karrierje” – fogalmazta meg Wolff, akinek megfogalmazása szerint „teljesen rendben van”, hogy pilóta a Ferrari vezérével ült össze.

„Uborkaszezonban az ilyen normális. Ti kis gránátokat dobtok ránk. Néha felvesszük őket és a kezünkben robbannak fel. Sosem ért minket semmilyen meglepetés. Amikor megjelent a sajtóban, már hetek, hónapok óta tudtuk egymástól. Ez is a Formula-1 része” – árulta el a Mercedes-főnök, hogy jó pár lépéssel a sajtó előtt jár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: