DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff: 75 %, hogy Hamilton marad

Minden a folytatás mellett szól, de a Mercedes-főnök hozzáteszi, hogy van, ami nem rajta múlik. Emlékeztetett arra, Rosberg távozásából is jól jött ki az istálló – végső soron a csapat választ pilótát.

Az örök érvényű Hamilton-Ferrari spekuláció újult erőre kapott az Abu Dhabi Nagydíjon. Az olasz sajtóban látott napvilágot, hogy a hatszoros világbajnok idén kétszer is találkozott John Elkann-nal, a Ferrari elnökével, ráadásul olajat öntött a tűzre Mattia Binotto csapatfőnök is, mikor megjegyezte, az istálló örül, hogy Hamilton 2021-től szabad lesz. A Mercedes részéről Toto Wolff sem úszhatta meg, hogy kommentálja a hírt. Nem meglepő, hogy az osztrák Hamilton maradását tartja reálisnak, az már szokatlanabb, hogy egy valószínűséget is számszerűsített.

„Személy szerint – ezzel pedig kihajolok az ablakból – 75 %-ra becsülném az esélyét (a maradásnak)” – olvasható Wolff nyilatkozata a Racefans.net-en. „Azért ezt a számot mondom, mert racionálisan gondolkodom. Minden a kapcsolat folytatása mellett szól, mindkét oldalon. Ugyanakkor ott a 25 % esély, hogy nem a mi kezünkben van az irányítás. Meglátjuk, mit hoz a következő pár hónap.”



Wolff hozzátette, Hamiltonnal nyíltan tudnak beszélni a Ferrariról és „arról, amit a márka képvisel”. Célzást tett arra is, hogy végső soron a csapat kezében van a pilóta kiválasztása, különösen, ha a Mercedes ilyen erős marad a jövőben is:

„Én úgy vélem, hogy amíg gyors autót és erős motort tudunk készíteni, mindig meglesz a lehetőségünk, hogy eldöntsük, ki vezesse az autót. Azon leszek, hogy működjön Lewisszal, de a legfontosabb, hogy jó autónk van, így miénk a döntés lehetősége” – hangsúlyozta Wolff.

„Talán úgy hangozhat, mintha a filozófus beszélne belőlem, de mikor Nico (Rosberg) úgy döntött, kiszáll, az első reakcióm az volt, milyen lehetőséget kínál ez nekünk” – idézte fel Nico Rosberg három évvel ezelőtti, váratlan visszavonulását Wolff. „Valtteri (Bottas) választása pedig helyesnek bizonyult a csapat számára. Továbbra is nagy reményeket fűzöm hozzá, hogy a kapcsolat folytatódik. De nem vagyok teljes ráhatással, ezért azt mondom, ha a csapat egyik fontos tagja távozik, az kockázatot és lehetőséget is jelent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: