DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coulthard: Verstappen leléphet 2020 után a Red Bulltól

A 2020-as szezon lehet az utolsó esélye a Red Bullnak, hogy az elkövetkező időszakra megtartsa Max Verstappent, véli David Coulthard, aki szerint a holland az egyik legjobb, de az autó limitálja őt.

Max Verstappen folyamatosan kimagasló teljesítményt tud nyújtani és elképesztő fejlődésen ment keresztül F1-es bemutatkozása óta, azonban a Red Bull képtelen számára olyan autót adni, mely folyamatosan a győzelmekért szállhatna harcba, ebből pedig már neki is elege van.

Édesapja, Jos Verstappen is elmondta nemrégiben, hogy bár bízik a Red Bullban és jók a megérzései 2020 előtt, de a biztonság kedvéért azért ők is nézelődnek a piacon, így alighanem tárgyalásban állhatnak a Mercedesszel és a Ferrarival is, ha másnem, beszélgetés szintjén tartják a kapcsolatot.



Miután 2020 végén Vettelnek és Hamiltonnak is lejár a szerződése aktuális csapatánál, könnyen lehet, hogy felbolydul a pilótapiac, David Coulthard szerint pedig a Red Bull számára eljött az idő a bizonyításra, ellenkező esetben Verstappen könnyedén leléphet szerződése lejártával.

„Max egyike a legjobb versenyzőknek a mezőnyben, azonban az autó valamilyen szinten hátráltatja a képességeit. Nagyszerű lenne, ha Verstappen, Hamilton és Leclerc egyforma autókat vezethetnének, biztos vagyok benne, hogy akkor egy nagyszerű show-t látnánk” – mondta a de Telegraafnak a skót.

„Viszont az elmúlt hat évben a Mercedesé volt a legjobb autó. Szeretném, ha Max a Red Bullnál maradna, de azt is megérteném, ha elmenne, ha a Red Bull és a Honda nem tud összehozni neki egy világbajnoki címre esélyes autót 2020-ra. Rendkívül fontos év előtt állnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: