DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: 2020 a mi évünk lehet

Jos Verstappen elmondta, talán okosabb, ha más csapatokkal is tartják a kapcsolatot 2021 előtt, azonban Dr. Helmut Marko nem igazán aggódik sem a holland pilóta távozása, sem a teljesítményük miatt.

A Hondával első közös évén három futamgyőzelemig jutott a Red Bull és Max Verstappen, aki Ausztriában, Németországban és Brazíliában is sikerre vitte az istállót és a motorgyártót, azonban már korábban elmondta, elege van abból, hogy csak egy-egy futamgyőzelem jut neki, ő a világbajnoki címért szeretne harcolni.

Édesapja szerint is bölcs döntés, ha tartják a kapcsolatot a többi csapattal: „Nem gondolnám, hogy szükséges lenne mindenkivel beszélnünk, de a topcsapatokkal mindenképpen” – mondta Jos Verstappen a Ziggo Sportnak a 2021-es pilótapiacról, mely valószínűleg alaposan felbolydítja majd a mezőnyt.



„Mivel jövőre nem változnak a szabályok, valószínűnek tartom, hogy a Red Bull már a szezon kezdetétől fogva képes lesz harcba szállni a nagyokkal. Jók a megérzéseim, de majd meglátjuk, mi is sül ki ebből” – tette hozzá. Dr. Helmut Marko azonban magabiztos.

„Természetesen a Mercedes a favorit, de én úgy érzem, 2020 a mi évünk lehet” – mondta a csapat főtanácsadója a Formule 1 lapnak. „Max rendkívül éretten viselkedett egész szezonban, sőt, talán ez volt tőle a legérettebb versenyzés, amit láthattunk. Azt is tudjuk, hogy mire számíthatunk a Hondától, hiszen ez idáig tartották magukat a szavukhoz.”

Még Verstappen (és az egész világ) egyik legnagyobb kritikusa, Jacques Villeneuve is elismerően beszélt a holland pilótáról: „Egyértelműen felnőtt, jobban és másképpen vezet. Már nem csak egy futamgyőztes, hanem egy világbajnoki esélyessé nőtte ki magát. Egyre jobban kezeli a kritikákat, és mikor az autója sem volt elég gyors, nem panaszkodott állandóan. Mexikóban ugyan a régi önmagát idézte, de 21-ből egyszer belefér. Ugyanakkor szerintem a Ferrari nem áll készen 2020-ra, a pénzem Lewis hetedik címére tenném.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: