DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtóvisszhang: Hamilton király és a trónörökösök

A vezető olasz újságok Lewis Hamiltont magasztalták az egekig, miközben a fiatalok próbálják őt letaszítani a trónról. A németek szerint az utolsó verseny a teljes szezon pontos tükörképe.

Lewis Hamilton meglehetősen domináns teljesítménnyel – pole-pozíció, futamgyőzelem, leggyorsabb kör – nyerte meg a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, ezzel megmutatva, miért is lett ő az idei szezonban is a világbajnok.

Ugyan a második helyen Valtteri Bottas végzett összetettben, de nyilvánvaló, hogy egy ilyen autóval sokkal többet lehet elérni, mint amit a finnek sikerült, így leginkább a két fiatal tehetség, Max Verstappen és Charles Leclerc jelenthet majd veszélyt Lewis Hamilton jövőjére nézve.

Az olasz és német lapok szerint a szezonzárón látott dobogó szépen visszaadta az idei erőviszonyokat, miközben azt is prezentálta, kik jelentik majd a legnagyobb fenyegetést Lewis Hamilton számára 2020-ban.

La Gazzetta dello Sport

A király és a trónkövetelők

Az utolsó F1-es pódium tökéletesen visszaadta, miről is szólt ez az év. A csúcson – mint mindig – ezúttal is Lewis Hamilton, a hatszoros világbajnok, jobbján és balján pedig Max Verstappen, illetve Charles Leclerc, az F1 feltörekvő csillagai, ha úgy tetszik, az új generáció.



Corriere dello Sport

A domináns Hamilton

Hamilton az utolsó versenyt is pont úgy dominálta, ahogyan az egész szezont. Az elsőtől az utolsó pillanatig ő vezette a versenyt, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a legjobb versenyző ült a legjobb autóban idén. Hamilton tökéletes hétvégét zárt, a második helyen pedig ott van Verstappen, aki elképesztő teljesítményt mutatott a szezon második felében, és a világbajnoki címért mehet jövőre. Újabb lebőgés a Ferraritól, akik 50.000 eurós pénzbírságot kaptak 4,88 kg üzemanyagtöbblet miatt.

Tuttosport

Hamilton partija

Lewis Hamilton úgy győzött Abu Dhabiban, hogy végig vezetett az 55 körös versenyen. A második hely Verstappené, aki óriásit ugrott előre az év vége felé, ami a Hondának köszönhető leginkább. Leclerc a harmadik, aki ismét bebizonyította, ki a jobb pilóta a Ferrarinál, de Mattia Binotto megerősítette, hogy Vettel jövőre is náluk versenyez.

 

Bild

Hamilton nyert, a Ferrari bajba került

Az utolsó verseny pontos tükörképe volt a teljes szezonnak. Lewis Hamilton nyert, ahogyan azt már tízszer megtette ebben a szezonban ezelőtt. Már november eleje óta ő a világbajnok, Hamilton a királyi éra ura!

Charles Leclerc és a Ferrari pedig bajba kerültek az üzemanyagmennyiség miatt. Ahogyan már többször az elmúlt hónapokban, most sem egyezett az autóban lévő üzemanyag és a versenyfelügyelők által mért mennyiség. Jelentős eltérés volt a leadott és a valós üzemanyagmennyiség között.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: