DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megszületett az ítélet Leclerc ügyében

Charles Leclerc-t és a Ferrarit azért idézte be az FIA a verseny után, mert jelentős eltérés volt a csapat által jelzett és az autóban található valós üzemanyagmennyiség között.

A csapatoknak kötelességük minden versenyhétvégén tudatni az FIA-val a rajtrácsra kivezető kör előtt az autóban lévő üzemanyag mennyiségét, melynek eleget is tett a Ferrari, azonban történt egy kis adminisztrációs pontatlanság, ami miatt Leclerc kizárása sem tűnt lehetetlennek.

Azonban mikor ellenőrizték, valójában mennyi benzinnel is van felszerelkezve Charles Leclerc Ferrarija, a versenyfelügyelők azonnal jelezték az illetékeseknek az FIA-nál, hogy a 16-os számú autóban 4,88 kg-mal több üzemanyag található annál, mint amennyit a Ferrari jelzett feléjük.

Leclerc megtarthatja a harmadik helyet


Bár a verseny kezdete előtt Christian Horner azt mondta, ha bebizonyosodik a tévedés, akkor nyilvánvaló, hogy kizárás lesz a dolog vége, azonban az FIA végül azt a döntést hozta, hogy a Ferrarinak 50.000 eurós pénzbírságot kell fizetnie, Leclerc pedig megtarthatja a pályán elért harmadik helyezését.

A Ferrarinak rengeteg problémája van mostanában az üzemanyagrendszerével és az ahhoz kapcsolódó dolgokkal, hiszen az FIA korábban lefoglalta néhány alkatrészüket is. Mattia Binotto, csapatfőnök elmondta, hogy nem is fognak elmenni pihenni a szezon végeztével, hiszen van min javítaniuk 2020-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: