DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: Nem megyünk szabadságra, van min dolgoznunk

A Ferrari csapatfőnöke nem sokat törődött a Lewis Hamiltonról szóló pletykákkal, de azt elmondta, senki nem mehet szabadságra, hiszen van mit kijavítaniuk az idei éven mutatott teljesítményüket látva.

Újra szárnyra kaptak azok a pletykák, melyek 2021-től már a Ferrari színeiben látják Lewis Hamiltont, sőt mi több, most már eléggé erőteljes utalások érkeztek erre. A brit szerződése 2020 végén ugyanis lejár, a Scuderia csapatfőnöke pedig el is árulta, hogy örül ennek a ténynek.

Mattia Binotto jelenleg azonban nem nagyon kíván foglalkozni ezzel a híreszteléssel, szerinte ugyanis sokkal fontosabb dolguk van annál, minthogy pletykákra válaszoljanak a sajtó kívánsága szerint. Pilótáival rendkívül elégedett volt a csapatfőnök, de a 2019-es autóról inkább egy szót sem szólt.

„Egyelőre még csak a jövő évi autóra szeretnénk koncentrálni” – válaszolta Binotto egy újabb Lewis Hamiltonnal kapcsolatos kérdésre. „Jelenleg az a legfontosabb, hogy a 2020-as autón dolgozzunk, ami szépen halad, de az aerodinamikai részlegen van még teendőnk bőven!”



„Még mindig rengeteg munkánk van, és éppen ezért senki sem fog szabadságra menni a szezon végeztével” – jelentette ki Mattia Binotto, aki ezek után kitért pilótái idei teljesítményére is. Charles Leclerc inkább a pályán nyújtott maradandót, Vettel pedig a hozzáállásában.

„Jó volt Charles-t a pódiumon látni, nagyon örülünk neki, hogy nálunk versenyez, idén pedig fantasztikusan teljesített, így megérdemelte, hogy még egyszer felállhasson a pódiumra. Sebastian is rendkívül motivált, a szezon második felében pedig megmutatta, hogy a következő évben is – minden kétséget kizáróan – a Ferrarinál szeretne versenyezni.”

A Scuderia végül jókora hátránnyal a második helyen zárt a konstruktőri pontversenyben, azonban a pilóták közt nemcsak a két Mercedes, de Max Verstappen is megelőzte őket. A negyedik helyet szerezte meg Charles Leclerc, az ötödiket pedig Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: